Foto: Jaro van Meerten

Goede start nieuw muziek- en theaterseizoen in Musis

Nieuwe en nieuwsgierige bezoekers liepen Musis plat tijdens seizoensopening Voorspel

Gisteren trapten Musis en Stadstheater Arnhem op knallende wijze het nieuwe seizoen af tijdens Voorspel dat gratis toegankelijk was. Ruim 1600 mensen kwamen van het muziek- en theaterprogramma proeven.

Op zaterdag 1 september om 14:00 uur trapten Musis en Stadstheater Arnhem op feestelijke wijze het nieuwe seizoen af. Stadsdichter Jesse Laport liet zijn kunst – letterlijk – spreken en gaf samen met directeur Hans Verbugt het startsein voor het culturele seizoen in Arnhem. Behalve de Parkzaal, Muzenzaal en de Jubileumzaal was ook overal in én om Musis cultuur de voertaal. Het Nederlands Blazers Ensemble, Introdans, Het Gelders Orkest, Theatergroep Kwatta en Hannes Minnaar passeerden o.a. de revue tijdens Voorspel.

Directeur Hans Verbugt: 'Het was de derde keer dat we Voorspel organiseerden en dit seizoen deden we dat bewust in Musis. Het is een feest om hier te zijn en wij hebben iets te vieren: het nieuwe seizoen. Dus dan doen we dat graag met iedereen in de stad en uiteraard met alle Arnhemmers die hier nog niet zijn geweest: van jong tot oud. Die misse is geslaagd. De jongste bezoeker die we hadden was 3 maanden en zij was de hele middag zoet onder het genot van muziek en theater. Het grootste probleem dat we vandaag hoorden was dat mensen moesten kiezen welk optreden ze bij wilden wonen, dat is een compliment. Daarnaast hebben we tijdens Voorspel een hoop kaartjes voor het nieuwe seizoen verkocht omdat mensen nieuwsgierig waren naar meer. In alle gevallen heeft cultuur gewonnen, we kijken alweer uit naar volgend seizoen.'
Foto's: Jaro van Meerten 

Meer berichten