Fietstour Bike for Europe maakt pitstop bij Fietslab Gelderland

De Fietstour Bike For Europe vraagt aandacht voor de fiets als volwaardig transportmiddel. Op 2 september om 12 uur komen ze aan in Arnhem op het treinstation en houden een pitstop bij het FietsLab.

Bike for Europe
Bike for Europe is een fietstour naar het centrum van Europa. Twee teams fietsen 1500 km dwars door Europa: één team vanuit Nederland en één team vanuit Griekenland. Onderweg doen de teams interessante etappeplaatsen aan om kennis te delen en inspiratie op te doen. De teams vertrekken 1 september en komen 23 september aan in Wenen bij de start van de Europese Sport Week 2018. 

Fietslab Gelderland 
Zondag 2 september 12.00 uur komt het peloton aan bij Fietslab Gelderland op station Arnhem. Fietslab Gelderland werkt voor de campagne Heel Gelderland Fietst. Ze ontwikkelt projecten die het fietsgebruik bevorderen. Tijdens de pitstop van de fietstour Bike for Europe op het FietsLab wordt ervaring en kennis uitgewisseld. Het FietsLab doet zo inspiratie op voor projecten die mensen met elkaar verbinden door samen op de fiets te stappen. 

Fietslessen van Mama Agatha
Special gast op het Fietslab is Mama Agatha. Na het zien van de korte documentaire over de bevlogen Ghanese Agatha Frimpong zal het gesprek gaan over wat fietsen met je doet. De fietslessen van Mama Agatha zijn heel inspirerend. Zij geeft fietslessen aan migranten, maar leert hen meer dan simpelweg fietsen. De lessen zijn met name gericht op het bevorderen van zelfvertrouwen. Ook hierin is de fiets een middel. Ze moedigt haar cursisten aan een eigen weg te vinden in de maatschappij.

Heel Gelderland Fietst
Bike for Europe kiest de fiets als verbindend element tussen mensen. Daarmee sluit ze aan bij de ambities van Heel Gelderland Fietst. Heel Gelderland Fietst is de campagne van de provincie Gelderland waarmee zij álle bewoners en bezoekers van Gelderland aan het fietsen wil krijgen. 
 

Meer berichten