Foto:

Rush-Hour Arnhem na de spits groot succes

ARNHEM – Rush-Hour Arnhem beleefde dinsdag een zeer geslaagde editie. Net na de avondspits was het tijd voor de spectaculaire afvalkoers Rush-Hour. De renners verzamelde zich in de Eusebiuskerk, alwaar jeugdige wielrenners op de foto's mochten met hun sporthelden. Extra bijzonder was de meervoudig Olympisch kampioen Kjeld Nujs die naast ontzettend snel schaatsen ook zeer hard kan fietsen.

Niki Terpstra pakte uiteindelijk na een uur koersen de eindzege. Voormalig Nederlands kampioen Sinkeldam wist op knappe wijze Fabio Jakobsen voor te blijven in een sprint om de tweede plaats. Ook voor Bram Tankink was pakte een mooie prijs. Middels een knappe ontsnappingspoging gedurende de wedstrijd en sprokkelde hij de meesten punten binnen voor het sprintklassement. De publiekslieveling won hierdoor de blixemtrui.

De organisatie is erg tevreden over het verloop van de evenement. Ruim 5000 toeschouwers stonden langs het parcours om de renners aan te moedigen. Maarten Tjallingii, die het commentaar bij de live uitzending van de wedstrijd verzorgde, sprak met lovende woorden over Rush-Hour: "Dit is een geweldig vernieuwend wielerconcept". De verkeersoverlast bleef beperkt door het openhouden van de wegen tijdens de spits. In 2019 keert Rush-Hour weer terug naar Nijmegen en over twee jaar wil de organisatie graag een vervolg geven aan Rush-Hour Arnhem.

In de bijlage een aantal rechten vrije foto's gemaakt door Leon van Bon. Voor vragen kun u mailen naar info@rush-hour.nl
 

Meer berichten