Verschillen tarieven storten van afval

Enorme verschillen in tarieven voor het storten van afval

Wie steenpuin, hout of gemengd bouwafval wil inleveren, kan dat in de ene gemeente gratis doen terwijl er in een andere meer dan 100 of soms wel 200 euro per kuub voor gevraagd wordt. Regiocontainer heeft de tarieven voor alle gemeenten onderzocht en op een rij gezet.

Gemiddeld gezien zijn de inwoners van Gelderland duur uit. De kosten voor het wegbrengen van een kuub steenpuin, hout of gemengd bouwafval liggen aanzienlijk hoger dan het landelijk gemiddelde. Er zijn een aantal gemeenten die dit verschil veroorzaken. 

Gemeenten als heumen, Wijchen, Druten, Berg en Dal, Beuningen en Nijmegen liggen met een tarief van 166 euro voor een kuub steenpuin flink boven het landelijk gemiddelde van een kleine 28 euro. 

Arnhem, Westervoort en Rheden liggen 'aan kop' als het gaat om wegbrengen van hout. Hier betalen inwoners met 63 euro per vierkante meter weer flink meer dan het landelijk gemiddelde van 12 euro. De gemeente Aalten is weer de duurste als het gaat om gemengd bouwafval met ruim 107 euro boven het landelijk gemiddelde. Inwoners van Rozendaal en Barneveld zijn daarentegen goedkoper uit. Alle afvalstromen mogen kosteloos ingeleverd worden. 

De verschillen per gemeente zijn enorm. Zelfs het verschil tussen naastgelegen gemeenten kan al oplopen tot 180 euro per kuub. Gemeenten vragen dus zeer uiteenlopende tarieven voor een relatief rechtlijnige dienst. De redenen achter deze verschillen zijn in het onderzoek niet meegenomen. 

Meer weten over de landelijke verschillen of de tarieven van je eigen gemeente bekijken? Dat kan op https://www.regiocontainer.nl/tarieven-milieustraat-gelderland-2018, kijk voor een landelijk overzicht op: https://www.regiocontainer.nl/tarieven-milieustraat-2018. 
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden