Foto:

Georgina Driessen tweede in GK4-kampioenschap

ARNHEM/ASSEN - Het was de bevestiging dat de pech van de eerste helft van het seizoen achter haar lag, dat ze de weg naar boven had gevonden: Georgina Driessen werd zondag in Assen heel knap tweede tijdens de vierde ronde van het GK4-kampioenschap. De vijftienjarige rijdster uit Arnhem werd tweede, derde en tweede in de respectievelijke races en bewees zo overtuigend dat ze tot de top in de Junioren-klasse behoort.

"Ik ben echt heel blij. Ik was af en toe wel bang dat het verkeerd zou gaan omdat we een aantal keer tegen elkaar aan kwamen, maar het is gelukkig goed gegaan", doelde Georgina op twee van haar concurrenten die ze met een knappe inhaalactie inhaalde tijdens de laatste van het weekeinde.

Het duurde tot de slotfase van de race voordat de rijdster van P1 Racing tot twee keer toe een succesvolle aanval kon plaatsen, maar koelbloedig maakte ze het karwei in beide gevallen af. "Het was wel heel spannend omdat er niet veel tijd meer was, maar degene voor je wordt dan ook zenuwachtig. Natuurlijk voel je dat de wedstrijd bijna is afgelopen, maar dan is het een kwestie van je hoofd koel houden."

Het resultaat was de tweede plaats in de race en in het dagklassement, haar beste prestatie van het seizoen. Na de derde plek tijdens de vorige ronde in het GK4-kampioenschap in Genk, presteerde ze in Assen dus nog beter. Het was voor Georgina een opluchting dat haar harde werken de laatste weken eindelijk beloond wordt. Daarvoor had ze veel pech gehad. "Maar nu loopt het zoals het hoort te lopen."

Haar monteur Toon Eeckelaert was onder de indruk van Georgina. "Ze zit nu in een goede flow, de resultaten worden beter en beter", zei hij. "Ze heeft veel pech gehad, maar alles valt nu eindelijk op zijn plaats. De afstelling van de kart is nu beter aangepast op haar rijstijl. We werken nu wat langer samen en het gaat beter en beter. Dat was vandaag wel te zien."

Dat ze op de baan in Assen, die afgelopen weekeinde voor het eerst werd aangedaan door het GK4-kampioenschap, goed zou presteren, werd vrijdag tijdens de eerste vrije trainingen al duidelijk. De snelle Arnhemse reed constant tijden bij de eerste drie en een dag later bevestigde ze die snelheid door in de kwalificatie naar de derde tijd te snellen. "Ik was blij met die derde tijd, want daardoor stond ik aan de binnenkant van de baan bij de start. Als je als tweede start, sta je aan de buitenkant en moet je heel erg op de nummer één letten. Ik kon nu mee in de slipstream van de nummer één."

Tijdens de eerste race kwam ze vervolgens als derde door de eerste bocht om na een paar ronden de nummer twee in te halen. Daarna hield ze die positie vast tot aan de finish. Daardoor moet ze in de tweede race als tweede starten en na de eerste bocht was ze twee plaatsen teruggevallen. Maar Georgina liet zich niet kennen, koos vol de aanval en haalde weldra de nummer drie en twee in. "Daarna verremde ik me helaas en gleed ik naar buiten en lag ik weer vierde."

Ze kwam ook als vierde over de finish, maar werd na afloop toch als derde geklasseerd omdat de nummer drie zijn klikbumper ingeklikt had en dus vijf seconden straftijd kreeg. Het was een opsteker voor de laatste race van het weekeinde waarin ze dus zo fraai naar de tweede plaats denderde.

Nu wacht Georgina in Spa de vijfde ronde van het kampioenschap. Een baan waar ze graag rijdt. "Ik vind het een fijne, leuke baan met snelle bochten en een moeilijke chicane. Het zou mooi zijn als ik daar weer een podiumplaats kan pakken!"

Meer berichten