Foto:

Muziekvereniging Crescendo

Al jaren worden door Muziekvereniging Crescendo muzieklessen verzorgd in het verenigingsgebouw aan de Klapstraat in Elden.
De lessen worden allemaal gegeven door professionele docenten met ieder zijn eigen vakgebied. Per semester worden er 18 lessen gegeven en leerlingen kunnen eventueel een instrument van de vereniging in bruikleen krijgen.

De basisopleiding
De basisopleiding is voor leerlingen van de groepen 4, 5 en 6 van de
basisschool vanaf 7 jaar. De kinderen krijgen les in groepjes gedurende twee tot drie kwartier per week afhankelijk van de groepsgrootte. Het eerste semester van de basisopleiding is gericht op kennismaking met verschillende instrumenten die binnen het harmonieorkest voorkomen. Daarnaast wordt er een klein beetje aandacht besteed aan het notenschrift. Het echte noten leren lezen komt aan bod wanneer de kinderen een instrument gaan bespelen.

De vervolgopleiding
In de vervolgopleiding worden individuele lessen gegeven voor slagwerk; voor koperinstrumenten zoals hoorn, trompet, trombone, bariton en voor houtinstrumenten als dwarsfluit. saxofoon en klarinet.
Om te leren samenspelen nemen leerlingen, die een instrument al redelijk beheersen, deel aan een leerlingensemble onder leiding van de dirigent van de vereniging.

De oriëntatie cursus
De oriëntatie cursus geeft kinderen vanaf ongeveer 10 jaar en volwassenen de mogelijkheid om in een cursus van 8 lessen van 20 minuten individueel les te krijgen op een instrument naar keuze om gericht met dat instrument kennis te maken. Deze cursus is dus vooral bedoeld voor hen die nog niet zo goed weten welk instrument ze willen bespelen.

De opfriscursus
Ooit in het verleden een instrument bespeeld dan is dit een prima cursus voor gevorderde muzikanten. Het is een kortdurende cursus van 8 lessen.

Informatie
Muziekvereniging Crescendo Elden/Arnhem
www.crescendo-elden-arnhem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden