Poster van het festival
Poster van het festival

Arnhemse hogescholen Intro staddag- en festival met o.a. Dave Roelvink & Afro Bros

Op donderdag 30 augustus zal de start van het nieuwe studiejaar groots gevierd worden in de binnenstad van Arnhem. Dan vindt de Arnhem Intro Dag van Arnhem Studiestad plaats, een samenwerkingsverband tussen gemeente Arnhem en de drie hogescholen, HAN, ArtEZ en Hogeschool Van Hall Larenstein (VHL).

De Arnhem Intro Dag verwelkomt de eerstejaars-studenten van de drie hogescholen. Naar verwachting doen er dit jaar 1.200 HAN-studenten, 400 VHL-studenten en 150 ArtEZ-studenten mee. ‘s Middags spelen zij het Intropolyspel en aan het eind van de middag start het Introfestival waar de studenten kunnen eten, drinken en feestvieren.

De Arnhem Intro Dag laat studenten kennismaken met de stad Arnhem, de studentverenigingen, de kroegen en de culturele instellingen. Daarnaast kunnen de studenten van de verschillende hogescholen elkaar beter leren kennen.

De domeinen van de drie hogescholen (creatief, groen en ondernemend) vullen elkaar goed aan en de combinatie ervan in één studiestad is uniek in Nederland. De samenwerking tussen de Gemeente Arnhem, VHL, HAN en ArtEZ heeft als doel om Arnhem als studiestad te promoten en de studenten van de verschillende onderwijsinstellingen met elkaar te verbinden. Dit betreft ook de Engelstalige studentenpopulatie. Deze week gaat daarom ook de Engelse versie van Arnhem Studiestad (Study in Arnhem) live.


Wat gebeurt er tijdens de Introdag?

Aftrap. De eerstejaarsstudenten verzamelen zich voor een ontbijt op Gele Rijdersplein. Hier zal wethouder Jan van Dellen van gemeente Arnhem om 13 uur de Introdag openen en start het Intropolyspel.

Intropolyspel. Een levend Monopolyspel door het centrum van Arnhem. Tijdens het Intropolyspel trekken nieuwe studenten door de binnenstad, onder begeleiding van een mentor (ouderejaars student). Ze maken kennis met de stad (zowel met de horecagelegenheden, sportfaciliteiten als culturele activiteiten) en doen mee aan activiteiten. Dit jaar werken maar liefst 31 verschillende bedrijven en organisaties mee.

Bij de activiteiten zijn straatkaarten te winnen. Zodra een groep 3 straten heeft vergaard (door te winnen en/of te ruilen) hebben ze een wijk in handen. Daarnaast deelt een acteur “kans kaarten” en “algemeen fonds kaarten” uit in de stad, waarmee je geluk en pech kunt hebben.


Introfestival

Aan het einde van de middag (rond 17 u.) verplaatsen de studenten zich naar het Festivalterrein (voorheen Cobercoterrein), waar de prijsuitreiking van het Intropolyspel is en het festival los gaat. Naar verwachting komen 2500 bezoekers op dit festival met foodtrucks en verschillende podia af, niet alleen eerstejaars, maar ook mentoren en oudejaars zijn welkom. Na drie succesvolle edities in park Presikhaaf is dit keer gekozen voor het voormalige Cobercoterrein aan de rand het centrum van Arnhem als feestterrein. De organisatie van het Introfestival is een samenwerking aangegaan met de organisatie van het festival De Luie Hond, wat op vrijdag, zaterdag en zondag zal neerstrijken op dit terrein. Studenten die donderdag naar het Introfeest komen, mogen vrijdag gratis naar het festival van de Luie Hond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden