Vrijwilligers gezocht voor VoorleesExpress Arnhem

Hoe meer taal een kind hoort, hoe sneller het leert. Als kinderen goed de Nederlandse taal leren, hebben ze daar de rest van hun leven baat bij. In de gemeente Arnhem kunnen kinderen met een taalachterstand daarom terecht bij de VoorleesExpress. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om een kind voor te lezen, te praten en taalspelletjes te doen. Daarna nemen gezinsleden het over, zodat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen.

Vrijwilligers gezocht
Voor dit project, dat start in september, worden nog vrijwilligers gezocht, vooral coördinatoren, maar ook nog enkele voorlezers.
Als coördinator begeleid je 20 weken lang vijf gezinnen en vijf voorlezers. Gedurende deze periode bewaak je het project en vorm je de spil tussen de gezinnen, voorlezers en de projectleiding van de VoorleesExpress. Ook schrijf je verslagen over de voortgang van het project. Om al deze taken zo goed mogelijk te kunnen vervullen volg je trainingen gegeven door de projectleiding VoorleesExpress, die je weer doorgeeft aan de voorlezers waar jij de leiding over hebt.

Als voorlezer lees je 20 weken lang voor bij een gezin met een taalachterstand. Dit doe je op een vaste doordeweekse avond, een uur lang. Een van de belangrijkste taken naast het voorlezen is het begeleiden van ouders om actief betrokken te raken bij het voorlezen. Je stimuleert ouders om zelf voor te gaan lezen en zelf boeken te halen bij de bibliotheek.

Interesse? Meer informatie kun je krijgen bij Vera van Eck, arnhem@voorleesexpress.nl, 06-53657071 of via www.voorleesexpress.nl.

Meer berichten