Foto: Peter van Hal

BOT presenteert debuutalbum PLAAT in Luxor Live

Bizarre klankmachines en rafelige liedjes voor het eerst in popzaal te zien

Soms gaat een band de uitdaging aan om het poppodium even om te ruilen voor het theater. De Arnhemse muziektheatergroep BOT doet het andersom. Op vrijdag 21 september beklimt dit viertal het poppodium van Luxor Live om haar debuutalbum PLAAT te presenteren. Een show vol stampende en kreunende muziekmachines.

BOT begon als een experiment tussen muzikanten en machinebouwers, maar liep al snel uit de klauwen. Een cello die zichzelf doormidden zaagt, een schreiende naaimachine, een blokfluitorgel van fietspompen: met een geheel eigen beeldtaal en muziek verovert BOT de wereld vanuit haar werkplaats in Arnhem. Hun reizende festivalshows RAMKOERS en LEK oogsten lovende kritieken en maken de groep een zeer gewilde gast op festivals door heel Europa.

Voor het eerst muziek centraal

Na negen jaar muzikaal experiment werd het hoog tijd een selectie van het almaar uitdijende repertoire van BOT vast te leggen op een debuutalbum: PLAAT. Hiervoor sloot het gezelschap zich samen met producer Matthijs Kieviet (Studio Joneski) drie maanden op in de koepelgevangenis in Arnhem. Het optreden in Luxor Live is het startschot van een zeer exclusieve clubtour, waarbij het even alleen hoeft te gaan over de muziek en de songs van PLAAT. De Duitse pers beschreef de groep als 'familie van Einstürzende Neubauten, maar dan kleurrijker en met een grote dosis humor'. Combineer dat met het meest bizarre instrumentarium dat je maar kunt bedenken en je bent klaar voor BOT.

www.wijzijnbot.nl

Meer berichten