Foto: Tom Alby

De Arnhem Fallen Angels zoeken nieuwe spelers

Arnhemse Roller Derby vereniging de Arnhem Fallen Angels is op zoek naar nieuwe spelers en scheidsrechters.

De sport Roller Derby is een spectaculaire full-contact sport op rolschaatsen, waarbij spelers elkaar van de baan afbeuken! Nieuwsgierig? Iedereen die het gaaf lijkt om deze sport een keer uit te proberen kan meedoen aan de open training op maandag 27 augustus.

Roller Derby?
Roller Derby is ontstaan in de jaren '30 in Amerika, maar verdween tijdens de crisis in de jaren '70. In 2001 wisten Texas Rollergirls de sport een nieuw leven in te blazen, sindsdien groeit de populariteit van roller derby ontzettend snel. Het spel wordt gespeeld door twee teams die tegen elkaar strijden op een ovale track. Van ieder team staan er vijf spelers op de baan, vier blockers en een jammer. De jammer, herkenbaar aan een grote ster op de helm, probeert punten te scoren door langs de blockers van de tegenstander te komen. De blockers mogen hun eigen jammer helpen door andere spelers aan de kant te beuken.

Skaters
Zowel mannen als vrouwen zijn van harte welkom bij de Arnhem Fallen Angels. Het vrouwen wedstrijdteam, de Hellcats, speelt veel wedstrijden in binnen- en buitenland. Het mannenteam, de Hellhounds, moet nog wat groeien, maar er worden wedstrijden gespeeld in samenwerking met andere mannenteams. Als startende Roller Derby speler doe je natuurlijk niet meteen mee met de teamtrainingen. Ervaren trainers leren je eerst de basis van het rolschaatsen en zodra je die onder de knie hebt kan je doorstromen naar een van de teams.

Scheidsrechters
Lijkt Roller Derby je een ontzettend leuke sport, maar trekt dat beuken je niet zo? Wij zijn ook op zoek naar scheidsrechters! Bij Roller Derby heb je twee soorten scheidsrechters, de referees en de NSO's. De referees staan op skates en letten er op dat het spel veilig blijft, delen penalties uit bij overtredingen en tellen de punten die gemaakt worden. NSO staat voor Non Skating Officials. De NSO's staan niet op skates, maar zijn wel ontzettend belangrijk! Zij zorgen namelijk voor het bijhouden van de punten en het timen van de penalties!

Mee doen?
De open training begint om 19:45 in sporthal Elderveld in Arnhem. De avond begint met een korte uitleg van de sport en een demonstratie door het wedstrijdteam. Daarna volgt er een proefles, zodat je roller derby zelf uit kan proberen. Geen ervaring met skaten? Geen probleem! Je zult alles vanaf het begin af aan leren. Het enige wat je nodig hebt is positieve energie, de wil om je skates aan te trekken en te rollen! Skates en bescherming heeft de vereniging tijdelijk voor je te leen. Aanmelden kan via freshmeat@arnhemfallenangels.nl.

Meer berichten