Foto:

Beste locatievoorstelling van het seizoen

Het nieuwe theaterseizoen gaat mooi van start voor de topgezelschappen uit Arnhem!

Kogelvis is door de Nederlandse Toneeljury verkozen tot beste locatievoorstelling van het afgelopen seizoen en is op donderdag 6 en vrijdag 7 september te zien op het Nederlands Theater Festival. Speciaal voor die gelegenheid wordt de Arnhemse coproductie eenmalig verplaatst naar de zaal van het Internationaal Theater Amsterdam, waar het publiek de voorstelling bekijkt vanaf een tribune op het podium. Marcus Azzini maakt met deze totaaltheatervoorstelling over het waargebeurde levensverhaal van 'celebrity serial killer' Jeffrey Dahmer, kans op de prestigieuze Regieprijs.

Unieke samenwerking In 2016 stond Kogelvis onder regie van Marcus Azzini als intieme lunchvoorstelling in Theater Bellevue, Amsterdam. De voorstelling werd destijds lovend ontvangen door zowel pers als publiek. Voor de hernomen uitvoering van 2018, sloegen de Arnhemse topgezelschappen de handen in één. Het toneelspel is verrijkt met een strijkkwartet bestaande uit musici van het Nationaal Jeugd Orkest, in samenwerking met Het Gelders Orkest, dat delen uit Tristan en Isolde van Wagner speelt en twee sterdansers van Introdans. De vier talentvolle acteurs, het strijkkwartet en de twee dansers zoeken samen met regisseur Marcus Azzini op een lichte en liefdevolle manier de grens op tussen schoonheid en afschuw. De samenwerking tussen de Arnhemse gezelschappen en het bijzondere verhaal maken Kogelvis tot een unieke en bovendien exclusieve ervaring.

Beste locatievoorstelling van het afgelopen theaterseizoen Kogelvis werd door de Nederlandse Theater Jury uitgeroepen tot de beste locatievoorstelling van het afgelopen theaterseizoen. Uit het juryrapport: 'Alle ingrediënten die nodig zijn voor een indringend spektakel zijn op slimme en betekenisvolle wijze samengevoegd. Met bovendien de mooiste moorscène in theater ooit. Een combinatie van dans, spel, tekst en muziek neemt je mee in een luguber verhaal en wekt sympathie voor iets onbegrijpelijks. Door de geniale inzet van de disciplines wordt het verhaal vanuit verschillende perspectieven verteld. Het geheel vorm een verleidelijk, esthetisch kunstwerk dat het gruwelijke acceptabel maakt en laat zien dat het lijntje tussen goed en slecht heel dun is.'

De Milwaukee Cannibal – een onvoorstelbaar, maar waargebeurd verhaal Kogelvis laat het onvoorstelbare maar waargebeurde verhaal van Jeffrey Dahmer zien. In de jaren '80 ontnam hij zeventien jonge mannen het leven. Hij was een van de eerste 'celebrity serial killers' en is gemythologiseerd in shockumentaries, gemerchandised tot actiepop en verafgood met fanbrieven. De geschiedenis van deze seriemoordenaar kruipt onder je huid.

Speelperiode: 6 & 7 september Internationaal Theater Amsterdam

Meer berichten