Nog 199.999 te gaan!

Vandaag is het Dutch Domino Team begonnen met het opzetten van 200.000 dominostenen.

Nog 199.999 te gaan! Het Dutch Domino Team is begonnen met hun recordpoging.

Het Dutch Domino Team is vandaag in Arnhem begonnen met een bijzondere opgave. De komende week gaan de elf bouwers van het team bezig met het neerzetten van maar liefst 200.000 dominostenen. Het doel: het verbreken van het Nederlands amateur record domino, in een spetterende show op 18 augustus.

Het Dutch Domino Team is bij elkaar gekomen om een poging te wagen om het Nederlands amateur record domino te verbreken. De eerste dominostenen zijn inmiddels neergezet. Het team weet al precies hoe het project eruit gaat zien. Het evenement, dat dit jaar voor de achtste keer wordt georganiseerd, vergt 10 maanden voorbereiding. Elk jaar worden er meer steentjes neergezet. Voor elk dominosteentje wordt van tevoren bedacht waar het komt te staan. Zo kunnen afbeeldingen worden nagebouwd die in lijn zijn met het thema. Dat is dit jaar ‘Wildlife’. In een reis door de wereld zijn verschillende bijzondere dieren uitgebeeld. Natuurlijk kan de kangoeroe in Australië en de big 5 uit Afrika niet ontbreken. Maar ook minder voordehand liggende dieren komen dit jaar aan bod, zoals de kameleon en de buizerd.

Hoe gaat de week eruit zien

De komende week zal het Dutch Domino Team elke dag bezig zijn om alle dominosteentjes neer te zetten. Langzaam maar zeker zal het project vorm krijgen. Als alles zonder grote problemen verloopt, zullen vrijdag 17 augustus alle 200.000 dominostenen staan. De dag daarna, op zaterdag 18 augustus, zullen ze in een spectaculaire kettingreactie omvallen, met een nieuw record als gevolg. Sporthal Kermisland van Sportbedrijf Arnhem is vanaf 10:30 uur geopend voor publiek. Om 12:30 sluiten de deuren en gaat de show beginnen. Voor €5,- kunnen bezoekers de show live bekijken. Het is aan te raden om uw tickets vooraf te reserveren via de website, want vol is vol!

Meer berichten