Het Firgun Ensemble
Het Firgun Ensemble (Foto: Damien Lovegrove)

Firgun Ensemble speelt Brahms in boekhandel

VELP – Het talentvolle Firgun Ensemble speelt zaterdagavond 11 augustus stukken van Brahms en Glazoenov bij podium/boekhandel Jansen & de Feijter. Dit optreden maakt deel uit van het jaarlijkse Gelderse festival NJO Muziekzomer.

Firgun Ensemble

Het Firgun Ensemble, bestaande uit vier strijkers en een houtblazer, won dit jaar zowel de hoofdprijs als de publieksprijs van het Storioni Willem Twee Concours. Tijdens de Muziekzomer trakteert het kwintet op een stevig staaltje muzikaal vuurwerk: De Rêverie Orientale van Alexander Glazoenov en het Klarinetkwintet in b van Brahms. Niet voor niets kozen zij de Hebreeuwse naam Firgun, wat zoveel betekent als ‘blij zijn om het geluk dat een ander te beurt valt’.

NJO Muziekzomer

De organisatie van de NJO Muziekzomer is in handen van het Nationaal Jeugd Orkest, een organisatie die zich richt op de ontwikkeling van jong toptalent. Aanstormende muziekprofessionals spelen dan ook de hoofdrol in de meer dan 60 concerten die de NJO Muziekzomer telt. Het muzikale aanbod van dit festival bevat voor ieder wat wils, met orkesten, opera, kamermuziek, kindervoorstellingen, fiets-, wandel- en ontdekkingstochten en programma’s met dans, theater en film. Bovendien worden de concerten gegeven op de vele bijzondere locaties die de provincie Gelderland rijk is, van industrieel erfgoed tot speelplekken in de vrije natuur.

Zaterdag 11 augustus - Podium Jansen & De Feijter, Velp - aanvang 20:00 uur - entree € 16,50 / jongeren t/m 30 jaar € 11

www.muziekzomer.nl

www.eenpassievoorboeken.nl

Foto Damien Lovegrove

Meer berichten