Op een rustig plekje op het verdorde grasveld zitten Rolf en Marcheline met hun baby Roman. (foto: Erlend Joséphy)
Op een rustig plekje op het verdorde grasveld zitten Rolf en Marcheline met hun baby Roman. (foto: Erlend Joséphy) (Foto: )

Park Open: een lazy Sunday afternoon

Die oude hit "lazy Sunday afternoon" van de Small Faces (uit 1968!) zal zeker bij vrijwel iedere oudere bezoeker van Park Open van zondag in gedachten zijn geschoten. Want dat was het, een luie zondagmiddag.

Door Erlend Joséphy

Arnhem - Al direct bij de ingang van Sonsbeekpark valt het trage tempo op van de, om 16.00 uur nog steeds binnenstromende, bezoekers op, die langzaam in de richting van de ronde weide slenteren.

Eenmaal daar aangekomen lijkt het terrein in eerste instantie niet echt overvol, maar na de trapjes te zijn afgedaald is goed te zien dat vele honderden bezoekers de wallen van de weide hebben opgezocht, omdat ze daar uit de felle zon zitten: veel tuinstoelen en dekens daar, koelboxen en blote basten.

Knap heet

Deze bezoekers nemen het er flink van, en terecht. Op de weide zelf is het knap heet, maar net niet tè, tenminste, als je je flink ingesmeerd hebt, wat niet iedereen gedaan heeft gezien de roze en rood geleurde ruggen die je hier en daar tegenkomt.

Op een rustig plekje op het verdorde grasveld zitten Rolf en Marcheline met hun baby van negen maanden, Roman, die er dus al vroeg bij is. Rolf en Marcheline wonen pas sinds 2010 op de Geitenkamp in Arnhem, en het bevalt ze daar uitstekend.

Affiche

Dat vandaag voorlopig de laatste editie van Park Open zou zijn, lazen ze op een affiche dat ergens op de Geitenkamp was opgehangen. Nee, Rolf kent de optredende bands niet, hij is zelf meer van de country&western muziek en speelt dat graag op zijn gitaar. Ze komen wel vaker met hun baby in Sonsbeek, maar dit is de eerste keer op de Ronde Weide. Als er weer zoiets komt, gaan ze daar zeker naartoe, en Roman mag natuurlijk dan ook weer mee.

Aan de zijkant van de weide is een doe-het-zelf douche gefabriceerd van een zwenksproeier van het bekende merk, waarmee je normaliter de tuin besproeit. Door deze verticaal op te hangen is een douche voor iedereen die het niet meer kan houden gecreëerd maar ook voor een gedienstige EHBO-er die een mevrouw aan een bakje water voor de hond helpt. "Die douche is er ook voor dieren", vindt hij en daar zijn wij het natuurlijk volledig mee eens.

Zittend aan een tafeltje met een lekker koud drankje komen we Ciska en Ronald tegen. Beiden komen ze uit Zetten, al heeft Ciska daarvoor jarenlang in de binnenstad van Arnhem gewoond. En als gewezen Arnhems Meisje weet ze natuurlijk donders goed wat er op de Ronde Weide te beleven is, mede omdat ze nog steeds in Arnhem werkt en die stad blijft altijd trekken.

Geslaagd

Er is geen ander conclusie te trekken dan dat deze editie van Park Open buitengewoon geslaagd is en mede dankzij het fantastische weer. We hopen van harte dat Park Open ook volgend jaar weer op de Ronde Weide zal worden gehouden!

Meer berichten