Foto: Rob van Zijl

Arnhemse wereldkampioenen tang soo do

Op 4 en 5 augustus vond in London het World Wide Tang Soo Do Family Championships plaats. Bij Sportschool Ho Sin Sul, Korean Martial Arts Center in Arnhem is o.l.v. Sabum Nim Mike Peter de afgelopen maanden hard getraind om met succes hieraan te kunnen deelnemen. De leden waren zo gedreven dat zij ook menig uren in de buitenlucht hebben getraind.

Bij de kampioenschappen deden ruim 600 deelnemers mee uit o.a. België, Duitsland, Engeland, Schotland, Turkije, Griekenland, Zuid-Afrika, Aruba, Maleisië, Amerika.

In totaal vertrokken 20 leden van Sportschool Ho Sin Sul naar London. Individueel behaalden zij maar liefst 36 medailles; 12x goud, 13x zilver en 11x brons voor de onderdelen sparring en hyungs (gevechtsvorm met en zonder wapens).

3 leden vanuit Arnhem waren gekozen om voor Nederland uit te komen in de categorie teamvormen. Zij hebben hierin zilver behaald! Dit WK was naast zeer succesvol ook een indrukwekkende ervaring voor alle gedreven leerlingen.

Tang Soo Do is een traditionele Koreaanse gevechtskunst die uiterst effectief is als zelfverdediging voor jong en oud. Het leren van hand- en voettechnieken en (wapen)vormen gaan samen met het opbouwen van zelfvertrouwen, discipline, uithoudingsvermogen en respect.

Meer foto’s kun je vinden op facebook Ho Sin Sul, Korean Martial arts center en op www.hosinsul.nl

Meer berichten