Musis valt opnieuw in de prijzen

Musis valt opnieuw in de prijzen. Dit keer wint het Arnhemse concertgebouw een internationale prijs die uitgereikt wordt door de Duitse 'Rat für Formgebung'. Musis heeft gewonnen in de categorie 'architecture'.

Seizoen of zomervakantie, het maakt niet uit, Musis blijf ook hartje zomer in de prijzen vallen. De Duitse 'Rat für Formgebung' liet per brief aan de architect en het Arnhemse icoon weten dat zij de prijs hebben gewonnen voor 'Iconic Awards 2018: Innovative Architecture'. De prijs wordt op 8 oktober uitgereikt in Pinakothek der Moderne in München.

Vierde prijs in een paar maanden
Directeur Hans Verbugt: 'Dit is de vierde prijs die we in ontvangst mogen nemen als gevolg van dit prachtige pand dat de architecten in opdracht van de Gemeente Arnhem hebben neergezet. Ik heb het al eens eerder gezegd: de prijzen wennen niet. Het voelt als een bevestiging dat ook de rest van de wereld, wat ik nu wel voorzichtig mag zeggen, de ogen op Arnhem heeft gericht en Musis prijst: letterlijk en figuurlijk. Dat merken we, steeds meer bedrijven in Gelderland weten ons te vinden voor de organisatie van hun congressen en bedrijfsfeesten. Wij gaan knallend ons nieuwe seizoen in, op 1 september, tijdens Voorspel, vieren we stiekem ook al deze prijzen met Arnhem.'

Musis is in januari koninklijk heropend door H.K.H. Máxima na een renovatie van de historische 'Muzenzaal' en de bouw van de splinternieuwe en moderne 'Parkzaal'. Vlak na de opening won Musis al de prijs voor 'BNA Beste gebouw van het jaar 2018', 'Heuvelinkprijs 2018: Beste Arnhemse nieuwbouw' en onlangs de 'NRP Gulden Feniks Prijs 2018'.

Meer berichten