Kunst bekijken en poe¨zie beluisteren

In Bilders Proeflokaal, Weverstraat 65 in Oosterbeek zijn in de maand augustus alle negen genomineerde kunstwerken te bekijken van de wedstrijd Het Park Vertelt.

Beeldend kunstenaars uit de Gemeente Renkum en daarbuiten hebben gehoor gegeven aan de oproep een kunstwerk te cree¨ren volgens eigen interpretatie van de natuur van het park. Een deskundige jury heeft uit alle inzendingen negen kunstwerken gekozen die meedingen naar de kunstprijs. Tijdens de openingstijden van Bilders Proeflokaal, woensdag tot en met zondag van 11.00 – 21.00 uur, kan iedereen vrijblijvend binnenlopen om de kunstwerken te bekijken en de informatie te lezen. Bianca Hendriks, voormalig dorpsdichter van de gemeente Renkum, heeft een speciaal gedicht gemaakt bij de kunstwerken.

Op 26 augustus, tijdens het poe¨ziefestival Het Park Vertelt, wordt bekendgemaakt wie de kunstprijs heeft gewonnen. De genomineerde kunstwerken worden getoond in een speciale tent op het festivalterrein van Park Hartenstein. Naast de kunstwedstrijd is er ook een dichtwedstrijd, waarvoor uit 100 inzendingen tien gedichten zijn genomineerd. De genomineerde gedichten zullen door de makers worden voorgedragen in een speciale carrousel, waarna de juryvoorzitter bekend zal maken wie de Citerprijs dit jaar mee naar huis mag nemen.
Tijdens het veertiende poe¨ziefestival Het Park Vertelt komen drie bekende dichters voordragen uit hun werk: uit Vlaanderen komt Charlotte Van den Broeck, schrijver- dichter Marieke Lucas Rijneveld is er en de Brummense dorpsdichter Laurens Hoevenaren. Ook de nieuwe Renkumse dorpsdichter Sander Essers (Dr.Anders) zal zijn festivaldebuut maken. Voor een bijzondere muzikale sfeer zorgt dit jaar de band Jan Terlouw Junior & The Nightclub.
De presentatie van het festival is opnieuw in handen van Bianca Hendriks.
 

Meer berichten