Foto:

Vleermuizenexcursie op landgoed Rosendael

ARNHEM - Vliegen met je handen. Hoe kan dat? Wie dit te weten wil komen gaat op vrijdag 17 augustus mee met boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen. Hij organiseert dan een vleermuisexcursie op landgoed Rosendael.

Iedereen ziet ongetwijfeld wel eens vleermuizen vliegen, met een grillige vlucht in de schemering. Er gaan veel verhalen rond over deze ongrijpbare diertjes. Mystiek en mysterieus zijn twee woorden die vaak gebruikt worden. De boswachter laat zien en horen wat deze nuttige nachtjagers doen in het (half)duister. Hij gaat samen met de deelnemers op zoek naar de dwergvleermuis, de rosse vleermuis, de laatvlieger en mogelijk ook de watervleermuis. Een unieke kans, want gewoonlijk is het gebied na zonsondergang niet toegankelijk.

Start om 20.30 uur. Duur: ca 1,5 - 2 uur, afhankelijk van de duisternis. Deelname: € 7,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 2,50 p.p. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Startlocatie: voorplein Kasteel Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal. Parkeren op de reguliere parkeerplaats nabij het kasteel (zie bebording). Informatie: www.glk.nl/evenementen of Gerard van Kerkhoff, tel. 06-23218416 of Dick Wijnveldt, tel. 06-42475520 of Herman Heskamp, tel. 06–16862394.

Meer berichten