Museum Bronbeek presenteert nieuwe publicatie

Arnhem - Op 14 augustus 2018, aan de vooravond van de herdenking van de Japanse capitulatie, presenteert Museum Bronbeek nieuwe informatie over de organisatie, bewapening, strijd en uniformering van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL) in aanloop naar de Japanse aanval op Java in maart 1942.  
 

Bronbeek brengt met de Engelstalige publicatie 'The Royal Netherlands East Indies Army 1936–42'  voor het eerst de rol van het KNIL als geallieerde onder de aandacht van een internationaal publiek: de strijd van het KNIL tegen het Japanse leger en de uiteindelijke capitulatie van het KNIL op 8-9 maart 1942 was voor Japan de ultieme afsluiting van de aanval op de VS, die begon met Pearl Harbor.
 
Auteur is militair-historicus Marc Lohnstein, werkzaam als assistent-conservator in Museum Bronbeek. Hetboek verschijnt bij de Britse uitgeverij Osprey Publishing in de serie Men at Arms. Het is rijk geïllustreerd met foto's en tekeningen van uniformen en emblemen door Adam Hook en wordt uitgegeven als paperback (48 p.). Vanaf 15 augustus is het te koop in de museumwinkel van het museum.

Meer berichten