Foto: Shutterstock

Dutch Domino Team

Het Dutch Domino Team gaat proberen zijn record te verbreken door maar liefst 200.000 dominostenen neer te zetten in een sporthal in Arnhem.

Komt er een nieuw domino record voor het Dutch Domino Team?

Van 10 tot 18 augustus gaat het Dutch Domino Team proberen het Nederlands amateur record dominostenen neerzetten te verbreken. Waar het team vorig jaar nog ruim 150.000 dominostenen neerzette (waar er uiteindelijk 145.911 achter elkaar omvielen), zullen zij het target dit jaar op 200.000 dominostenen zetten. In een week tijd worden alle steentjes neergezet die op zaterdag 18 augustus tijdens een spetterende show omvallen.

Het Dutch Domino Team is een vereniging die bestaat uit liefhebbers van domino. Tijdens een jaarlijks evenement in een sporthal in Arnhem worden duizenden dominosteentjes neergezet, met als doel het record van het voorgaande jaar te verbreken. In 2017 is het record gezet op 145.911 dominostenen. Dit jaar zullen onder het thema ‘Wildlife’ maar liefst 200.000 dominostenen worden neergezet. Het hele dierenrijk komt voorbij, van Amerikaanse bizon tot Chinese panda en van een zwijntjesfamilie tot de volledige Big 5 uit Afrika. Om al deze dominostenen neer te zetten heeft het team dit jaar drie nieuwe bouwers toegevoegd, maar desondanks zal het hard moeten doorwerken om alles op tijd klaar te krijgen.

Zaterdag 18 augustus gaan alle steentjes vallen

Als alles volgens plan is opgezet, zullen zaterdag 18 augustus alle steentjes omvallen. Ook dit jaar is het voor geïnteresseerden mogelijk om bij het omvallen van de steentjes aanwezig te zijn. Via de website kan voor €5,- een ticket gereserveerd worden. Hier is ook alle informatie over het evenement te vinden.

Meer berichten