Zomerse zoektocht naar de Pareltjes van Gelderland

ARNHEM – In het zomerse tv-programma Pareltjes van Gelderland, gaan we op zoek naar de mooiste kastelen en landgoederen in onze provincie. Presentatrice Marlies Claassen vertelt over de boeiende geschiedenis en wat er zoal te doen is in de omgeving. 

Met de kastelen en landgoederen als decor, spelen enkele musici als Iris Terpstra, Tom Klein en De Tarantella Muziekgroep tijdens het programma hun muziek. De kastelen die worden bezocht zijn onder andere Kasteel Huis Bergh, Kasteel de Essenburgh, Kasteel Wijchen en Kasteel Canneburch.

Kastelen in Vorden 
De eerste aflevering staat in het teken van het plaatsje Vorden. We starten met een bezoek aan het gelijknamige Kasteel Vorden, bekend om haar schilderachtige doorkijkjes, de prachtige lanen en zacht stromende beken. Het is een van de oudste kastelen die waarschijnlijk stamt uit de 12e eeuw. Ook brengen we een bezoek aan Kasteel Hackfort, waar de watermolen eeuwenlang het graan uit de omgeving heeft gemalen. In 1952 was deze zo vervallen dat hij niet meer gebruikt kon worden. Natuurmonumenten heeft de molen helemaal gerestaureerd en als de waterstand het toelaat draait de molen op zaterdag.

Zin in Zondag 
Marlies Claassen brengt op 22 juli een bezoek aan het radioprogramma Zin in Zondag (7.00 tot 10.00 uur) om de mooiste Pareltjes van Gelderland te bespreken. Ook de Tarantella Muziekgroep schuift even aan in de radiostudio.

Pareltjes van Gelderland wordt vanaf 22 juli uitgezonden op TV Gelderland, iedere zondag om 17.20 uur (daarna ieder uur herhaald). Ook online (terug) te zien op www.gld.nl/tv en YouTube. 

Meer berichten