Evert Coenen en zijn team winnen het Escape Room The Game toernooi

Arnhem - De afgelopen twee maanden hebben 78 teams in Nederland gestreden om binnen 15 minuten uit de pop-up Escape Room: The Game te ontsnappen. Deze mobiele Escape Room: The Game keet stond zes weken lang iedere zaterdag in een stad in Nederland. Evert Coenen en zijn teamleden wisten op zaterdag 12 mei met een recordtijd van 3 minuten en 7 seconden het spel uit te spelen. Door deze bijzondere prestatie hebben zij de ultieme Escape Room trip naar Berlijn gewonnen.

Van 28 april t/m 2 juni vond iedere zaterdag een pop-up Escape Room: The Game toernooi plaats in de grote steden van Nederland. De aftrap vond plaats in Rotterdam, gevolgd door Maastricht, Arnhem, Amsterdam, Groningen en Den Haag. Fans van escape rooms en winkelend publiek werden opgesloten en kregen de kans een 15 minuten durende demo te spelen die spelen van Escape Room: The Game. Dit avontuur gaf spelers een mooi inkijkje in het spelmechanisme van bordspel. 
 
Evert Coenen is al een lange tijd fan van het fenomeen Escape Room en Escape Room: The Game. ''Toen in 2015-2016 de escape rooms in Nederland aan alle kanten opdoken, wilden wij ook graag onze vindingrijkheid testen.  We waren blij verrast met de variatie in de uitdagende puzzels en de verscheidenheid aan avonturen in dit bordspel. Hoewel we in eerste instantie met z'n tweeën waren wisten we toch nog aardig wat "rooms" te ontsnappen. Latere uitbreidingen hebben we deze game gespeeld met vrienden die heel wat bordspelervaring hebben. Zij hadden een aantal escape room thuisvarianten gespeeld, maar lieten ons weten dat Escape Room The Game toch zeker de leukste spelervaring gaf.

Toen we er achter kwamen dat het pop-up toernooi in Arnhem plaatsvond, leek het ons erg leuk om hier aan mee te doen. We wisten de combinatie snel te vinden en kregen het goede nieuws dat we de snelste waren,'' aldus Coenen.

Escape Room The Game: 
Net als in een real-life escape room draait het in Escape Room The Game om het oplossen van breinbrekende puzzels in een race tegen de klok. Binnen 60 minuten moet je samen verbanden zien te leggen tussen de, op het eerste oog, willekeurige aanwijzingen, om binnen de tijd drie codes te ontcijferen.

Meer berichten