Conferentie Durven, zien, ervaren & delen
Conferentie Durven, zien, ervaren & delen (Foto: Rozet)

Conferentie Durven, zien, ervaren & delen

Kunstbedrijf Arnhem heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met de inzet van het creatief proces binnen de kunstvakken.

Deze kennis, vaardigheden en praktijkvoorbeelden wordt 23 augustus gedeeld in een interactieve dag in Rozet. Een dag vol nieuwe inzichten en ideeën, waar vakgenoten ervaringen uitwisselen en hun netwerk vergroten. De conferentie is speciaal ontwikkeld voor kunstenaars in de klas, kunstvakdocenten, cultuurcoaches, educatief medewerkers van culturele instellingen. Kortom, iedereen die werkzaam is binnen kunsteducatie in het basisonderwijs.

Creatief proces
Voor Kunstbedrijf Arnhem is het creatief proces hét uitgangspunt voor cultuureducatie. Het laat leerlingen hun eigen creativiteit ontwikkelen, onderzoeken en vormgeven. Maar hoe breng je dit proces in praktijk? En hoe kun je naadloos aansluiten op de vraag vanuit de school?

Deelnemers aan de conferentie kunnen luisteren naar de boeiende lezing van Mark Mieras. Kijken hoe Project Sally de didactiek van het creatief proces live op de vloer toepast met een basisschoolklas. En gaan zelf aan de slag in de workshops, waarin ze nog meer bagage krijgen om zelf (vakoverstijgend) te werken vanuit het creatief proces.

Op www.kunstbedrijfarnhem.nl/conferentie vinden geìnteresseerden uitgebreide informatie en kunnen ze zich inschrijven.

Meer berichten