Ilse bij team jongste lopers

Ilse van der Meulen uit Arnhem is met haar 11 jaar één van de jongste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang wandelt zij elke dag 30 km samen met het #Vteam. Deze groep met de honderd jongste deelnemers loopt de Vierdaagse voor het eerst.
 
Kinderen mogen meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse wanneer ze 12 jaar worden. Dit jaar zijn de jongste deelnemers dus geboren in 2006. Ilse vertelt: "Mijn oudste broer loopt dit jaar alweer voor de vijfde keer de vierdaagse. Hij begon ook toen hij 12 werd en vanaf dat moment wilde ik ook graag de vierdaagse lopen. Toen bleek dat ik met het #Vteam mocht meelopen, was het helemaal leuk. We hebben al een paar keer met elkaar geoefend en dat was heel gezellig." 
 
Kindercorrespondent Tako Rietveld is teamcaptain en initiatiefnemer van het #Vteam. Hij zorgt ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. "Volwassenen praten meestal óver kinderen en veel te weinig mét ze. Het #Vteam laat zien dat kinderen veel meer te vertellen hebben dan de meeste grote mensen denken."
 
Tijdens het lopen delen de kinderen hun verhalen, meningen en ideeën. Vooral over onderwerpen als vriendschap, vrede en vrijheid. Ilse vult aan: "Mijn vader en ik wandelen vaak via Oosterbeek en dan bezoeken we ook regelmatig het Airborne War Cemetary. Wij staan dan stil bij wat er tijdens de oorlog is gebeurd en praten dan ook over de situatie nu. Ik vind dat erg indrukwekkend en ik leer er veel van."
 
De kinderen maken elke dag reportages, vlogs en livestreams voor hun eigen sociale media zoals Snapchat en Instagram, maar ook voor verschillende kranten, radio en tv-zenders.
 
De belevenissen van Ilse en het #Vteam zijn voor iedereen te volgen via de website: Vteam.tv. Voor dit evenement werkt de Kindercorrespondent samen met Stichting Nijmeegse Vierdaagse, het Nationaal Fonds voor Vrede en Vrijheid vfonds en Van der Valk Nijmegen-Lent. 
 

Meer berichten