voormalige evacués WO II

 
PERSBERICHT
Gezocht:
voormalige evacués WO II en mensen die ooit hun huis hebben moeten ontvluchten 
Ieder jaar organiseert Stichting Scarabee twee kunstprojecten onder de titel ArtBorne die de eerste zaterdag van september te zien zijn langs de route van de Airborne Wandeltocht. Eén van de kunstenaars die een project verzorgt is dit jaar is Janneke Kornet. Voor haar project is zij op zoek naar mensen die de evacuatie van Arnhem en omstreken hebben meegemaakt. Daarnaast wordt ook ieder ander die ooit zijn huis heeft moeten verlaten door oorlogsgeweld - vroeger of nu - gevraagd mee te doen aan dit kunstproject.
  
Het projectplan van Kornet is geïnspireerd op het feit dat vlak na de slag om Arnhem de burgers uit dit gebied verplicht geëvacueerd werden. Men werd geadviseerd om witte vlaggen met zich mee te dragen om beschietingen te voorkomen. 
Ze wil in haar project een link leggen tussen deze historische evacuatie en het feit dat vluchten vandaag de dag nog steeds een actueel thema is. Hiervoor is zij opzoek naar mensen die tussen de Tweede Wereldoorlog en nu naar Nederland toe zijn gevlucht, uit Nederland weg zijn gevlucht of binnen Nederland zijn gevlucht door oorlogsgeweld.

Kornet verzamelt de herinneringen van mensen aan de huizen die zij noodgedwongen verlieten. Zij vraagt deze mensen om een foto of een beschrijving van het verlaten huis. 
Zij maakt vervolgens een tekening van de gevel van het huis. Al deze tekeningen en/of foto's worden vervolgens gedrukt op witte vlaggen. Tijdens de Airborne Wandeltocht zullen de vlaggen door wandelaars worden gedragen. 
Mensen die aan het project willen meedoen kunnen dat laten weten via 
info@scarabee-art.nl of direct naar info@jannekekornet.com.

Meer berichten