De Gelderse ruiter Roelof Bril uit Westendorp werd 6e op Outdoor Gelderland 2017.
De Gelderse ruiter Roelof Bril uit Westendorp werd 6e op Outdoor Gelderland 2017. (Foto: Wendy Scholten)

Wim Schröder stoomt Japanners klaar

Gerreke van den Bosch

Arnhem - Outdoor Gelderland dat van 26 juni t/m 1 juli is, geldt als een belangrijkrijk meetpunt voor de Japanse springequipe. Bondscoach Wim Schröder is blij dat hij er met 'zijn' Japanners terecht kan.

,,Een topconcours, met goede bodems en super faciliteiten. Ik kijk ernaar uit", aldus de man uit Tubbergen die ruim een jaar Japanse bondscoach is. Een mooie job, zo zegt hij zelf. ,,Het kostte wel veel tijd om alles in kaart te krijgen. Ik kende de ruiters en paarden natuurlijk helemaal niet, bovendien zitten ze verspreid over Europa, Japan en Amerika. Het was een heel gezoek. Nu ben ik zover dat ik iedereen ken, weet wat ik aan de ruiters heb en weet wat ik nodig heb om ze te laten presteren."

Japan geldt niet als paardenland dus het is voor een leek gissen naar het niveau van de Japanse springtop.
,,De beste Japanners rijden wel goed hoor en doen mee om de prijzen. In mei werd Shota Ogomori nog vierde in de Grote Prijs van Drammen, Noorwegen. Dat moet ook wel, want op de Asian Games en de Wereldruiterspelen dat ook nog op het programma staat, is het niveau ook hoog. Daarom is het zo fijn dat we in de aanloop daarnaartoe een grote wedstrijd als Outdoor Gelderland kunnen meepakken. Op zulke concoursen, waar de bodem goed is en de faciliteiten en de organisatie dik in orde, komen we graag. En de sfeer is top, gezelligheid is ook best belangrijk als je elke week samen op pad bent", aldus de Tukker.


http://www.outdoorgelderland.nl

Meer berichten