De Pantherstellung. (foto pr)
De Pantherstellung. (foto pr) (Foto: )

Grenzen van Derde Rijk in Nederland

Arnhem - Het erfgoedfestival Over Grenzen loopt t/m 22 juli en biedt meer dan 200 activiteiten verspreid over Gelderland, Limburg en Noordrijn-Westfalen.

Wandel met deskundige gidsen langs sporen van de Tweede Wereldoorlog in Arnhem. De Pantherstellung verdedigde in de Tweede Wereldoorlog de toegang tot het Duitse Rijk. Na operatie Market Garden werd Arnhem onderdeel van de Pantherstellung. De twee-uur-durende wandeling volgt voor een deel de loop van de linie door de stad en voert langs de locaties van enkele Kochbunkers.
De wandeling begint en eindigt in Erfgoedcentrum Rozet en de wandelafstand is ca. 3 km. Een redelijk goede conditie en wandelschoenen zijn aan te raden vanwege het wandeltempo en de hoogteverschillen. De wandelingen gaan 23 juni en 14 juli van start vanuit Erfgoedcentrum Rozet, Kortestraat 16 Arnhem. Reserveren en meer informatie vinden kan via de website arnhem.biblio-shop.nl.

Michiel Purmer houdt dinsdagavond 26 juni een lezing over de Atlantikwall van 20.00 tot 20.30 uur. Locatie: Buursteeg 2, Renswoude. Info: grebbeliniebezoekerscentrum.nl of mail info@grebbeliniebezoekerscentrum.nl.

Meer berichten