Michiel Scheffer lijsttrekker D66 Gelderland

Arnhem - Leden van D66 Gelderland konden van 28 mei t/m 9 juni middels e-voting stemmen op kandidaat-lijsttrekker Céline Blom of Michiel Scheffer. 

Na een spannende persoonlijke campagne heeft Michiel Scheffer met 53,6% de meeste stemmen gekregen en voert daarmee de lijst aan voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2019. Céline Blom kreeg 46,4% van de uitgebrachte stemmen.

Michiel Scheffer is gedeputeerde en staat in de startblokken om als lijsttrekker aan de Provinciale Staten campagne te beginnen.
 
Michiel Scheffer: "Ik ben blij met deze uitslag die een inzet voor duurzaamheid vooropstelt: meer zon, minder vlees, meer fietsen. Céline en ik vullen elkaar goed aan: we moeten ook werk maken van participatie van burgers. De provincie moet initiatieven van mensen ruimte geven, met elkaar verbinden, maar ook doorzetten als het mensen helpt. Samen staan we voor een politiek waarin mensen gehoord worden, met oog voor regionale verschillen. Dat begint na de zomer in de campagne en na de verkiezingen met een nieuwe fractie."

Céline Blom: "Ik feliciteer Michiel met zijn winst. Daarnaast wil ik alle mensen die op mij gestemd hebben bedanken voor het vertrouwen. Ik vond het bijzonder om te merken dat veel leden open stonden voor mijn boodschap voor een Groen, Gezond en Gelijkwaardig Gelderland en mij ruimte wilden bieden om een nieuw geluid te laten horen. Ook kreeg ik veel steun in mijn wens om de campagne vooral in verbinding met elkaar, samen met de afdelingen te doen."

D66 Gelderland heeft bijna 3000 leden. De lijsttrekkersverkiezing is de eerste stap richting de Provinciale Statenverkiezingen volgend jaar. Hierna volgt het vaststellen van het verkiezingsprogramma en het samenstellen van de kandidatenlijst.

Meer berichten