Romeinse tent met soldaat
Romeinse tent met soldaat (Foto: Niek van Veen-Aerts)

Romeinse middag

Arnhem - In het kader van het Erfgoedfestival 'de oudste grens van Gelderland' is er zondag 24 juni rond de Romeinse Tuin in park de Steenen Camer van 12.00 tot 16.00 uur een Romeinse middag.

Kom je ook deze 2000 jaar oude geschiedenis beleven? De Rijn was aan het begin van onze jaartelling meer dan 400 jaar de grens (Limes) van het grote Romeinse rijk.

Tijdens deze activiteit zijn er rondleidingen in de Romeinse tuin maar ook naar het weer gevisualiseerde Castellum in Meinerswijk. Er zijn diverse informatiekramen met heel veel info over de Bataven en de Romeinen die hier 2000 jaar geleden in deze streek woonden.

Er zijn optredens van muziekgroep Krebbel met vroegmiddeleeuwse muziek, ook Romeins. Alle vrijwilligers flaneren in Bataafse en/of Romeinse kledij. In het klein Romeins kampement zie je hoe de gewone Romeinse soldaten waren gehuisvest, in kleine eenvoudige tenten.

Je kunt ook proeven van Romeinse kip-groentesoep met Romeins brood en diverse Romeinse hapjes. Verder is er verkoop van Romeinse kruidenplantjes en oogstproducten uit de tuin zelf.

De AWN afdeling 17 is aanwezig met een scherven/pittentafel, Romeinse spelletjes, kleurplaten voor kinderen en de mogelijkheid om je archeologische kennis te testen.
En verder speciaal voor kinderen zijn er Romeinse spellen (deltaspel, molenspel etc.), kan men op de foto met echte Romeinse soldaten of met hun stripidolen Asterix en Obelix. Ook kunnen ze een selfie maken in Romeinse kleding met helm, schild en zwaard en mogen ze met wat hulp een fibula (metalen Romeinse speld) maken.

Deze middag die duurt van 12 tot 16 uur wordt georganiseerd door de Biologische Tuinbouwvereniging Elderveld en AWN (Ver. van vrijwilligers in de archeologie)

Plaats: In en rond de Romeinse tuin, Hannesstraatje 2a, 6843 NV Arnhem (bij de Drielsedijk).

Gratis toegang.

Meer berichten