Finale Olympic Moves

Ruim 6000 Middelbare scholieren uit heel Nederland gaan op vrijdag 8 juni in de finale van Olympic Moves de uitdaging aan om met hun school kampioen van Nederland te worden.

De teams mogen op 8 juni 2018 naar De 16de editie van 'Olympic Moves The School Final' vindt dit jaar voor het eerst op Papendal plaats. Van de in totaal 225 scholen ook 43 uit Gelderland strijden om de prijzen. Gelderland is voor het 2de jaar op rij hofleverancier met 43 scholen in de finale. Ze hebben zich via regionale wedstrijden knap geplaatst voor de finale. Het belooft een spannende en vooral leuke dag te worden!
 
Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland waaraan gedurende het schooljaar meer dan 100.000 leerlingen van ruim 300 middelbare scholen deelnemen. Dit is vrijwel de helft van alle scholen in Nederland. De leerlingen komen uit in 16 verschillende sporten waarbij ook een aantal heel bijzondere sporten zoals ultimate frisbee, floorball, mini trampoline en streetdance. De overige sporten zijn atletiek, badminton, handbal, hockey, korfbal, softball, streetball, tennis, veldloop, voetbal en volleybal. Ook zijn er leerlingen van verschillende middelbare scholen betrokken in de organisatie op 8 juni, bijvoorbeeld als jurylid, social media reporter en radiomaker.

Olympic Moves & Special Olympics Nationale Spelen  
Het vuur wordt in de ochtend op vrijdag 8 juni ontstoken tijdens de opening van Olympic Moves The School Final op sportcentrum Papendal. Het vuur zal worden doorgeven door Olympic Moves deelnemers aan deelnemers van de Special Olympics Nationale Spelen, het sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking die dit weekend in de Achterhoek wordt georganiseerd, en wordt via een speciale Torch Run naar Doetinchem gebracht. Na de opening verspreiden de deelnemers zich uit over 27 sportlocaties in Arnhem en de omliggende gemeenten. De dag wordt afgesloten op sportcentrum Papendal met een spectaculair eindconcert.

Achtergrond Olympic Moves
Olympic Moves is van groot belang voor de schoolsport in Nederland want 8 op de 10 Nederlandse kinderen op de basisschool doet aan sport, maar eenmaal op het voorgezet onderwijs stopt een aanzienlijk deel met sporten. Het doel van Olympic Moves is om scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennis te laten maken met diverse vormen van sport en laat hen het plezier van samen sporten beleven. 
In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen scholieren zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Sport binnen de schoolomgeving levert jongeren 'skills for life' op - zoals samenwerken en omgaan met winnen en verlies. Vaardigheden die nodig zijn voor een veerkrachtige jonge generatie. 

Meer berichten