Foto: Rozet

De Vliegende Hollander in Rozet

De afgelopen weken verrees er op het dak van Rozet een schip: De Vliegende Hollander. Het schip maakt onderdeel uit van een project van Stichting New Dutch Connections met Stichting The Felt Factory en Rozet.

Een groep enthousiaste jongeren van het AZC Elderhoeve hebben de afgelopen maanden hun creatieve talenten ontwikkeld. Ze hebben nieuwe mensen ontmoet en op een ongedwongen manier de Nederlandse taal geleerd.

Stichting New Dutch Connections inspireert en motiveert deze jongeren om opnieuw in zichzelf te geloven. Dit doen ze door samen met bedrijven workshops aan te bieden, de jongeren te koppelen aan coaches en maatjes en unieke ontmoetingen te organiseren. De jongeren maakten in twaalf weken tijd kennis met materialen als hout, metaal en textiel. Deze training werd gegeven door Stichting The Felt Factory.
Naast de creatieve vaardigheden werd ook aan de persoonlijke ontwikkeling gewerkt. De ToekomstAcademie Arnhem van New Dutch Connections onderzocht met de deelnemers vragen als: wie ben jij, wat kan jij, wat wil jij en wie heb je daarbij nodig?

In de centrale hal van Rozet konden bezoekers iedere woensdagmiddag samen met Stichting The Felt Factory verder werken aan het schip.

Dinsdag 12 juni wordt het schip officieel onthuld. Daarna is het schip nog een maand te bekijken op het dak van Rozet.

Meer berichten