Nominaties eerste Sportburgemeester

Zes kandidaten zijn genomineerd als eerste Sportburgemeester van Nederland.

Arnhem - Arnhem is European City of Sport 2018. Om deze titel te bekronen en het belang van sport te onderstrepen krijgt Arnhem de allereerste Sportburgemeester van Nederland. Deze Sportburgemeester is belangenbehartiger en boegbeeld voor sport in de gemeente. Uit de meer dan 25 aanmeldingen zijn 6 kandidaten geselecteerd. Vanaf vandaag mag je stemmen op je favoriete kandidaat via www.sportburgemeester.nl.

Kandidaten
De 6 genomineerde kandidaten zijn Trinko Keen, Fedosja van der Lee, Judith Bosker, Jan Willem Gijsbers, Wouter Brus en Joep Tiernego. Ze hebben een zeer diverse achtergrond en eigen motivatie om Sportburgemeester te willen worden. Trinko legt zijn focus op vrijwilligers: " Ik wil weten waar vrijwilligers tegenaan lopen en daar, waar mogelijk ondersteunen." Fedosja sport heeft haar leefstijl omgegooid en zegt: " Ik gun iedereen het plezier dat ik heb in sporten." Iedereen heeft een eigen verhaal dat te lezen is op de website. Hier kun je vanaf vandaag tot en met zondag 17 juni stemmen.
De persoon met de meeste stemmen krijgt de titel Sportburgemeester.

Meer dan alleen een titel
De titel Sportburgemeester is meer dan alleen een titel. De Sportburgemeester verzamelt en bedenkt verbeterpunten voor sport in Arnhem. De belangrijkste taak van de Sportburgemeester is een spreekbuis zijn voor alle sporters in Arnhem. Natuurlijk is de Sportburgemeester ook aanwezig bij grote sportevenementen in Arnhem, zoals de wereldkampioenschappen Inline skate en zitvolleybal in juli.

European City of Sport
De European Capitals and Cities of Sport Federation (ACES Europe) kent jaarlijks de titel European City of Sports toe. De erkenning gaat naar de Gelderse hoofdstad, omdat Arnhem door middel van sport en bewegen zich inzet voor een gezonde stad. Volgens ACES Europe is Arnhem op het gebied van (top)sport een goed voorbeeld van gezondheid, integratie, educatie en respect. Bovendien worden de sportfaciliteiten, programma's, activiteiten en het sportbeleid geroemd.

Meer berichten