Foto: Wendy Scholten

Wereldtop weet Outdoor Gelderland weer te vinden

Een startveld om u tegen te zeggen, met internationale springruiters uit de wereldtop. Wereldbekerwinnares Beezie Madden komt naar Outdoor Gelderland (26 juni t/m 2 juli), net als Meredith Michaels-Beerbaum, Beat Mändli en vele anderen. Zelfs Peder Fredricson heeft zich aangemeld met zijn toppaard H&M All-in, waarmee hij olympisch zilver won in 2016 en Europees kampioen werd in 2017. Dat wordt springsport om van te smullen.

Springruiters uit alle windstreken weten Outdoor Gelderland te vinden. Dat is niet voor niets: de uitstekende entourage, faciliteiten en sfeer staan bekend over de hele wereld. Daarbij komt dat er dit jaar een nog grotere prijzenpot beschikbaar is, in totaal maar liefst 165.000 euro. 

In de Hotel Papendal Prijs op 1,45m niveau op donderdag is er 10.000 euro extra te verdienen, de Grote Prijs van de Provincie Gelderland zondag is met 5.000 euro verhoogd naar in totaal 65.000 euro. Ook de CCV Prijs vrijdag (1,50m) en de 1,45m Stoeterij Sterrehof Prijs zaterdag zijn goed gedoteerd. Ook is er 5.000 euro extra voor de internationale 1.35m rubrieken om de Havikerwaard Prijzen.

Genoeg reden dus voor de deelnemers om met het mes tussen de tanden te rijden. Nederlandse springgrootheid Jeroen Dubbeldam is present, net als nummer 43 van de wereldranglijst Jur Vrieling. Vlak ook Michael Greeve, Michel Hendrix, Willem Greve en Aniek Poels niet uit. Misschien gaan de jeugdige maar o zo getalenteerde amazones Lisa Nooren of Sanne Thijssen dit jaar wel voor een schitterende strijd zorgen. En wat te denken van Amerikaan Wilton Porter? Vorig jaar moest hij de winst in de Grote Prijs nog delen met 'thuisruiter' Bart Bles op Lord Sandro DDH van De Havikerwaard. Zij zullen er op gebrand zijn om dat succes te evenaren.

Het wordt vuurwerk in de Arnhemse springpiste, zoveel is duidelijk. Meer info: www.outdoorgelderland.nl
 

Meer berichten