Aya Ouriaghli Arnhemse Voorleeskampioen 2018

Aya Ouriaghli is vandaag gekroond tot de Arnhemse Voorleeskampioen 2018. Zij kwam als winnaar uit de strijd in de finale van de Arnhemse Voorleeswedstrijd. 

De Bibliotheek Arnhem organiseerde in samenwerking met Stichting PAS voor de achttiende keer de Arnhemse Voorleeswedstrijd. Ruim vijfhonderd leerlingen uit de groepen 7 en 8 van scholen uit onderwijs achterstandsgebieden in Arnhem, de zogenaamde OAB-scholen, deden mee aan de wedstrijd in verschillende voorrondes.

Arnhems Voorleeskampioen 2018
Uit de twee halve finales kwamen vijf finalisten, die in het Posttheater streden om de titel. Zij werden luid aangemoedigd door ruim honderdvijftig enthousiaste klasgenoten. Tijdens de finale namen de volgende basisscholen het tegen elkaar op: basisschool Ibn-i Sina, KC de Werf, het Mozaïek (locatie Eimerssingel), de Pastoor van Arsschool en de Dr. Willem Dreesschool. De één las nog enthousiaster, beeldender en overtuigender voor dan de ander. Het niveau was dit jaar erg hoog en de voorlezers waren aan elkaar gewaagd.

Voorleeskampioen Aya Ouriaghli 
Aya, leerling uit groep 7 van het Mozaïek Eimerssingel, las voor uit het boek De Griezels van Roald Dahl. Ze had een goed fragment uitgekozen uit het fantastische, maar ook enigszins weerzinwekkende boek. Het publiek luisterde ademloos en gruwelde hardop. Aya werd tot winnares uitgeroepen in het bijzijn van haar klasgenoten, meester en ouders en kreeg naast de titel een boekenbon en natuurlijk de wisselbeker. 

Een van de juryleden was burgemeester Ahmed Marcouch, Hij gaf aan dat lezen niet alleen leuk is, maar ook heel belangrijk: 'Ik heb pas vanaf mijn tiende leren lezen, maar daarna ben ik niet meer gestopt. Lezen opent heel veel deuren.' Naast de burgemeester bestond de jury uit striptekenaar Gerard Leever en Voorleeskampioen 2017, Loes ter Hedde. Loes zit inmiddels in de brugklas van het Beekdal Lyceum en had alvast een tip voor de aanstaande brugklassers: 'Blijf gewoon jezelf'. Sanjeevani Hendriks presenteerde de finale.
 

Meer berichten