Vuile handen in Arnhem voor klimaatzaak tegen Shell

Arnhem - Inwoners van Arnhem die vinden dat Shell zich moet houden aan de afspraken uit het klimaatakkoord, kunnen dat zaterdag 19 mei duidelijk maken tijdens een actie van Milieudefensie. Vanaf 13.00 uur staat er een menshoge opblaasbare wereldbol bij de Kortestraat 16, waarop iedereen zijn of haar met 'olie' besmeurde handafdruk kan achterlaten. Net als in andere steden door heel Nederland kunnen zij zo laten zien dat zij het niet eens zijn met de manier waarop Shell omgaat met de aarde.

143 Arnhemse mede-eisers
De actie wordt georganiseerd door inwoners van Arnhem die zich in de afgelopen weken als mede-eiser hebben aangesloten bij een rechtszaak die Milieudefensie aanspant tegen Shell. Op 4 april kondigde Milieudefensie deze zaak aan. Als Shell haar plannen niet snel aanpast in lijn met het klimaatakkoord van Parijs, start Milieudefensie met duizenden mede-eisers een klimaatzaak tegen de multinational. Inmiddels hebben ruim tienduizend Nederlanders zich aangesloten. Daarvan komen er 143 uit Arnhem.

Aansluiten bij klimaatzaak tegen Shell
De mede-eisers uit Arnhem staan zaterdag 19 mei tussen 13.00 en 15.00 uur aan de Kortestraat 16 om meer te vertellen over deze rechtszaak en de manier waarop Shell bijdraagt aan klimaatverandering en probeert om de overgang naar een duurzame toekomst te vertragen. Wie Shell wil laten weten dat dit moet stoppen, kan een handdruk zetten op de wereldbol, en ook ter plaatse mede-eiser worden in de rechtszaak.

Theo Derksen uit Arnhem is ook mede-eiser: "Ik vind dit zeer belangrijk omdat ik me serieus zorgen maak om de aarde, onze kinderen en kleinkinderen."

De actie vindt zaterdag plaats in tien steden door heel Nederland: Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Utrecht en Wageningen.

Meer berichten