Jubileumeditie Woord en Daad Posbank Event

Wandelaars en fietsers vierden jubileumeditie Woord en Daad Posbank Event 

Woord en Daad Posbank Event voor vijfde jaar op rij

Op zaterdag 12 mei vond de vijfde editie van het Woord en Daad Posbank Event plaats. Tijdens dit evenement kwamen 170 deelnemers naar de Posbank om een mooie tocht te wielrennen, fietsen of lopen. De opbrengst van € 11.000,- is bestemd voor beter christelijk onderwijs voor kinderen in ontwikkelingslanden. 

Het was een schitterende dag, afgelopen zaterdag op de Posbank. Het was prachtig wandel- en fietsweer, waardoor er veel mensen naar dit mooie natuurgebied kwamen om mee te doen aan het Posbank Event van Woord en Daad. Coördinator Wilma van der Meij van Woord en Daad: Er was voor elke wat wils, verschillende ontspannen wandeltochten waar veel gezinnen op af kwamen, en diverse fietsroutes. Vooral de wielrenroute van 100 km trok veel sportievelingen aan. Dit was tegelijk een mooie trainingsgelegenheid voor 'Sport for Others' in Frankrijk. Voor de kinderen waren er verschillende spellen en een speurtocht in het bos. Hiermee konden ze zich inleven in het onderwijsproject van Woord en Daad waar ze zich voor gesponsord hadden. 

Nieuw dit jaar was het extra startpunt bij Monument de Woeste Hoeve in Beekbergen nabij Hoenderloo, waar mensen met een lange fietsroute konden starten. Alle routes variërend van 9 tot 100 km kwamen bijeen op meerdere rustpunten, midden in het bos, waar deelnemers een stempel konden halen en een broodje hamburger of flesje drinken kon kopen, of een lekker verkoelend ijsje. Dit alles ten behoeve van Woord en Daad. 

De uitslag van het Posbank Event is € 11.000,-. De opbrengst van deze dag is bestemd voor het project 'Geef ze een tien!'. Dit gezamenlijke project van Woord en Daad en Driestar Educatief zorgt voor beter christelijk onderwijs in ontwikkelingslanden door training van docenten en het bieden van goed lesmateriaal. Hierdoor krijgen kinderen een kans op een betere toekomst in eigen land.

Het Posbank Event 2018 is mede mogelijk gemaakt door LEEF, MAF, Nederlands Openluchtmuseum en de Beekse Hoeve.

Fotobijschrift: Wandelaars en fietsers vierden zaterdag jubileumeditie Woord en Daad Posbank Event. Bron: Matthijs Prosman – http://matthijsfotografie.nl/
 

Meer berichten