Benefiet Concert

Westervoort - In samenwerking met stichting PHA organiseren wij een benefietconcert om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar Pulmonale Hypertensie in het Radboudumc.

Wat is pulmonale hypertensie?

Pulmonale hypertensie is een ongeneeslijke, progressieve en dodelijke hart/longaandoening. De druk in de longslagaders is te hoog waardoor de rechterhartkamer te zwaar wordt belast en er uiteindelijk hartfalen ontstaat. Indien deze ziekte niet behandeld wordt is er een levensverwachting van 3-5 jaar. Medicijnen die zijn ontwikkeld hebben nu alleen tot doel de kwaliteit van leven en de prognose te verbeteren,  een geneesmiddel is er helaas nog niet. Dit betekent dat mensen alsnog hartfalen kunnen ontwikkelen en zullen overlijden.

Waarom wordt dit benefietconcert georganiseerd?

Het geld zal gebruikt worden voor het wetenschappelijk onderzoek naar Pulmonale Hypertensie door het Radboudumc . Het onderzoek richt zich op het optimaliseren van echocardiografie. De spiermassa van de rechterhartkamer (die faalt bij pulmonale hypertensie) zal op de echo in detail worden bekeken en gemeten, evenals de pompkracht van de rechterhartkamer. Dit heeft de potentie om een duidelijk beeld voor de juiste diagnose en prognose te verschaffen. In de toekomst hopen wij dat de belastende ingrepen/onderzoeken niet meer gedaan hoeven te worden zoals een rechterhartkatherisatie die pulmonale hypertensie patiënten meerdere keren, tijdens en na hun diagnose, krijgen.

Wij zijn op zoek naar mensen en bedrijven die onderzoek naar pulmonale hypertensie een warm hart toedragen en ons daarom financieel willen steunen.

Wat bieden wij je aan?

U zult een geweldig en gezellig feest aangeboden (inclusief welkomstdrankje) krijgen met een serieus doel. Er zullen twee podia komen waar verschillende artiesten belangeloos komen optreden.

Artiesten die komen zijn Lain Barbier, Arjan Koenen, Martine Fleming met Andries Geldof, V'ger, Okesweer, 4Music, Creamer, Angel Markmann.

Wat kan jij doen?

·     Een entreekaart kopen voor het benefietconcert á €15,- (aan de deur €18,-  https://www.ticketkantoor.nl/shop/benefietpha

·     Sponsoring in vorm van extra geld voor bovengenoemd wetenschappelijk onderzoek

·     Je vrienden en familie uitnodigen voor dit geweldig feest met een serieus doel!

·     Meedoen aan de veiling via deze link.

https://www.marktplaats.nl/verkopers/11856549.html

Als u besluit ons te steunen zal de naam van uw bedrijf vanzelfsprekend vermeld worden op/in diverse media, tijdens en na het benefietconcert. Het benefietconcert wordt georganiseerd in samenwerking met stichting PHA Nederland. Deze stichting heeft aan ANBI-status waardoor u een fiscaal voordeel kunt krijgen als u besluit ons te steunen.

Alle donaties mogen gestort worden op de bankrekening van Stichting PHA Nederland NL17RABO0129184640 onder vermelding van benefietconcert Radboud UMC.

Meer berichten