Pieter Jongeling ziet Abraham, school spaart voor amfitheater voor buitenlessen

Arnhem - Feest bij Pieter Jongeling in Arnhem: de school bestaat vijftig jaar. En dat wordt gevierd op zaterdag 2 juni met een grote reünie, lessen van vijftig jaar geleden, een fototentoonstelling en natuurlijk genoeg tijd om elkaar (opnieuw) te leren kennen. De opbrengst is voor de nieuwe natuurspeeltuin die de school achter het gebouw aan de Zijpendaalseweg aanlegt.

Streekschool

Ruim vijftig jaar geleden zette een groep gereformeerde ouders zich in om een eigen school te stichten. In 1968 was het zover en kregen de eerste leerlingen er les, toen nog in noodlokalen aan de Zeegsingel in Arnhem-Zuid. De PJ was, toen nog meer dan nu, een streekschool: de kinderen kwamen uit de wijde omtrek, tot Zutphen, Apeldoorn, Zevenaar, Nijmegen en Ede aan toe.

De school heeft zijn naam ontleend aan Pieter Jongeling, die onder het pseudoniem Piet Prins spannende jeugdboeken schreef over Snuf de Hond en zijn baasje Tom. Niet zo gek dus dat dit tweetal zich samen met de 'schrijver' zich weleens liet zien op activiteiten van de school (foto).

Natuurtuin

Inmiddels telt de Pieter Jongeling zo'n 240 leerlingen uit Arnhem en omstreken. De school beschikt over een prachtige locatie aan de Zijpendaalseweg. Verbouwplannen zijn in de maak om de school toekomstbestendig te maken. Daarnaast wil de Pieter Jongeling een grote natuurtuin realiseren met plantenborders, struiken en stroompjes, waar de leerlingen buitenlessen kunnen krijgen in een soort amfitheater en met water kunnen spelen.

Reünie

Wat gebeurt er op 2 juni? De reünie is van 14.30 tot 17.30 uur. Om 15.00 uur houdt directeur Frank van Oordt een toespraak. Ervoor en erna kunnen oud-leerlingen elkaar ontmoeten, is er een speurtocht, zijn er 'lessen van toen' en 'lessen van nu' waarin het verschil goed te merken is en is er tijd en ruimte om oude foto's te bekijken en nieuwe foto's te maken in de fotohoek.

Meer berichten