Vrijwilligersvacature van de week

Arnhem - Slachtofferhulp zoekt ambitieuze vrijwilligers Algemene Dienstverlening

Als vrijwilliger bij Algemene Dienstverlening ga je op bezoek/komen mensen op het kantoor bij mensen die iets ingrijpends hebben meegemaakt. Je praat met ze over hun angsten en emoties, maar je helpt ze ook bij het invullen van formulieren en (eenvoudige) juridische vragen. Wat ga je doen? Mensen die iets ingrijpends hebben meegemaakt, hebben soms even een klein zetje nodig om hun leven weer op te pakken. Ze kunnen lichamelijke, financiële, juridische, psychische en sociale klachten hebben door wat hen overkomen is. Jij kunt het verschil voor ze maken, zodat ze na een poosje weer verder kunnen met hun leven. Als slachtoffers heel complexe (juridische) problemen hebben, verwijs je ze door naar je collega’s van de juridische dienstverlening of naar een andere instantie.

Je werkt in een team, gemiddeld ben je 8 uur per week bezig. Er is veel ondersteuning door de teamleider. Van tevoren krijg je een uitgebreide training, deels digitaal, deels op een locatie.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig? Je bent 18 jaar of ouder, in bezit van minimaal MBO+ niveau en minimaal 8 uur per week (ook buiten kantooruren) beschikbaar. Je bent klantgericht, geduldig, objectief en in staat vertrouwen op te bouwen én professionele afstand te behouden. Bekend met de computer en in staat om verslagen te maken in een digitaal cliëntsysteem.

We bieden veelzijdig en uitdagend werk met goede begeleiding, training en een onkostenregeling.

Kijk voor meer informatie op www.slachtofferhulp.nl/vrijwilligerswerk en meld je aan.

Na een selectiegesprek begin je met een uitgebreide training. Daarnaast vindt er permanente begeleiding plaats in de vorm van werkbesprekingen.

Meer informatie? Neem dan contact op met Mieke Blixt, 06-21690749/0900-0101 of via mblixt@slachtofferhulp.nl

Informatie over andere vrijwilligersvacatures:

Website: www.vrijwilligerscentralearnhem.nl. Daar vindt u o.a. een vacaturebank met een overzicht van de vacatures in Arnhem en omgeving.
Persoonlijk advies: U kunt een afspraak maken met één van de medewerkers van de vrijwilligerscentrale. Bel naar (026) 44 22 833 of stuur een e-mail naar info@vrijwilligerscentralearnhem.nl

Vrijwilligerscentrale Arnhem, voor al uw vragen over vrijwilligerswerk

Meer berichten