Workshops en andere activiteiten om elkaar te ontmoeten in De Buitenplaats

Er valt nog te weinig te beleven in de wijk Schuytgraaf en het is lastig elkaar te ontmoeten. Met een nieuw concept hoopt het Sizateam van boerderij De Buitenplaats daar verandering in te brengen. De horeca, inclusief het mooie terras is per heden iedere zondag open en samen met lokale ondernemers worden workshops aangeboden die in overleg met buurtbewoners zijn samengesteld. Met veel aandacht voor creativiteit, kinderen en groen.

Voor elk wat wils
Het team van De Buitenplaats hoopt ook verbindingen te leggen tussen wijkbewoners en de mensen die op De Buitenplaats dagbesteding hebben. Teamleider Jacqueline van Maanen: "want niet alleen op zondag valt er wat te beleven op De Buitenplaats. Iedereen is van harte welkom de kaarsenmakerij, zeepmakerij en het kunstatelier met een kunstuitleen te bezoeken".

En wat dacht je van onze kinderboerderij, of de kruiden- en moestuin? We doen mee aan verschillende exposities en organiseren op 23/24 juni een open atelier. Verder hebben we speciale activiteiten voor kinderen en we verkopen groenten uit de tuin en prachtige spullen die door onze cliënten worden gemaakt."

Maar 'gewoon' lunchen, een kop koffie drinken met een stuk zelfgemaakte taart, flexwerken of vergaderen kan natuurlijk ook.

Workshop fruitkistjes pimpen op 22 april
Of af te spreken met buurtgenoten. Combineer dat bijvoorbeeld met de creatieve workshop fruitkistjes pimpen op 22 april. De zondag erop, 29 april, kunnen ouders en kinderen groenten oogsten uit de tuin om er samen buiten een heerlijk maal van te koken onder begeleiding van kok Eddie!

Boerderij De Buitenplaats is iedere zondag geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Wil je weten welke workshop wanneer aangeboden wordt, kijk dan op de Facebookpagina van De Buitenplaats. De boerderij is te vinden op de Marasingel 19 in Arnhem.

Meer berichten