Koo All Friends brengt met veel enthousiastme het nummer Proud Mary.
Koo All Friends brengt met veel enthousiastme het nummer Proud Mary. (Foto: Huub Louppen)

Muziek verbroedert bij All Friends In Concert

Het was een prachtig gezicht, de zee van lichtjes die meedeint op de muziek van De Vlieger van André Hazes. Als vanzelf zingt het publiek mee: “Ik heb hier een brief voor mijn moe-oe-der”.

Dat muziek verbroedert was voelbaar, zichtbaar en hoorbaar afgelopen zaterdagavond tijdens het concert van popkoor All Friends in de theaterzaal van het Olympus College in Arnhem-Zuid.

“Wat prachtig gezongen! En goed gekozen repertoir.” zegt Peter, wiens broer in het koor zingt. “Bij Angels kreeg ik aan het eind helemaal kippenvel,” aldus een mevrouw uit het publiek. “Die Doe Maar medley was ook top. Jeugdsentiment,” vult haar man aan. Een andere dame vond Avond het beste nummer. “Al die verschillende stemmen vielen aan het einde prachtig als puzzelstukjes in elkaar. En toen ze zongen ‘Ik geloof in jou en mij’ geloofde ik dat. Het raakte mij echt. Heel bijzonder.”

Ook voor de vijftig gasten en vrijwilligers van De Zonnebloem was het een bijzonder avondje uit. Arlene Berendsen van De Zonnebloem: “Geweldig. We hebben zó genoten! De tijd vloog om.

Twee vlotte dames zaten in hun rolstoelen naast elkaar en ik zag ze met die lampjes in de weer. Zij genoten zo van de muziek en hadden plezier en ik wist weer waarom ik dit vrijwilligerswerk met zoveel plezier doe.“

De sociale factor is belangrijk voor koor All Friends. Het koor is eind jaren ‘90 opgericht om iedereen de kans te geven om in een koor te zingen. “We zijn laagdrempelig. Het gevoel dat je meedoet en meetelt, dat is belangrijk.” zegt Henny Groot, die al twintig jaar bij All Friends zingt. Om dat gevoel uit te dragen doet het koor elk jaar iets voor mensen die niet zo makkelijk buiten de deur komen. Dit jaar werd De Zonnebloem Arnhem Zuid-Oost benaderd en met succes. Binnen twee weken waren er vijftig aanmeldingen.

Ook bijzonder is dat bijna alle wijkplatforms uit Arnhem-Zuid een financiële bijdrage hebben geleverd naar rato van het aantal inwoners. Ze vinden het belangrijk dat wijkbewoners ook over de grenzen van hun eigen wijk contacten opdoen. Zingen in een koor is daar een prima voorbeeld van. En goed dat er een keer in Arnhem-Zuid een kleinschalig optreden is.

Het was een lokaal feestje: van de cake bij de koffie tot het drukken van de programmaboekjes. Van de prijzen voor de prijzentafel tot de bloemen voor de dirigent, de band en de regisseur. Alles werd door vrijwilligers van het koor en ondernemers uit Arnhem-Zuid gedaan.

Dirigente Marja Stoter-van der Graaf vatte het mooi samen het aan het eind van het concert: “Muziek verbroedert, dat hebben we vanavond met z’n allen ervaren. Daarom tot besluit nog een lied over hoe belangrijk vriendschap is: That’s what friends are for”. En zo is het maar net.

Meer berichten