D66 Gelderland: Van der Schalk gaat, Blom kandidaat

Arnhem - Fleur van der Schalk neemt na deze periode afscheid als fractievoorzitter van D66 Gelderland. Ze stelt zich ook niet kandidaat voor het lijsttrekkerschap. De huidige vice-fractievoorzitter, Céline Blom, geeft aan haar op te willen volgen. Zij voert de lijst van D66 Gelderland in 2019 graag aan.

Fleur van der Schalk was, als zij volgend jaar afscheid neemt, 12 jaar actief in de Provinciale Staten van Gelderland voor D66. Van 2007 tot 2011 was ze commissielid en sinds 2011 is zij Statenlid. In 2015 werd zij voorzitter van de zevenkoppige fractie.

Moeilijke beslissing

Van der Schalk geeft aan dat de beslissing niet makkelijk was. "Ik heb mijn Statenwerk altijd met veel plezier gedaan. Ook het fractievoorzitterschap is een hele mooie klus. Ik ben fractievoorzitter van een geweldige club mensen. En ik ben er trots op wat we met zijn zevenen, samen met onze gedeputeerde Michiel Scheffer, nu al hebben bereikt. Ik kan straks vol vertrouwen plaatsmaken voor een nieuwe generatie."

Een Gelderland waar iedereen mee kan doen

Een van de mensen die klaar staat is Céline Blom, de huidige vice-fractievoorzitter van D66 Gelderland. Zij voert de kieslijst van de Gelderse democraten in 2019 graag aan. Blom: "De afgelopen periode heb ik aan mijn ambities voor Gelderland invulling gegeven in de rol van vice-fractievoorzitter. Ik stond mede aan het roer en dacht actief mee over het D66-geluid.Toen Fleur aangaf te stoppen, was dat voor mij een extra reden om me te kandideren. Natuurlijk bepalen de leden wie lijsttrekker wordt en de fractie wie voorzitter. Maar ik neem als nieuwe kandidaat uiteraard een nieuw geluid mee. Wat mij als persoon typeert, is dat ik erg toegankelijk en gedreven ben en sta voor verbinding. De samenleving is mondig en wil gehoord worden. Voor mij is een geslaagd Gelderland, een Gelderland waarin iedereen mee kan doen."

Goede opvolger

Van der Schalk is blij met de kandidatuur van Blom: "Ik heb Céline leren kennen als een kundig en toegewijd Statenlid. Als vice-fractievoorzitter was ze een belangrijke steun en toeverlaat. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij een goede opvolger zal zijn. Maar zoals Céline ook al zei: het is nu eerst aan de leden. Er hebben zich namelijk ook andere kandidaten voor het lijsttrekkerschap gemeld. Ook daar ben ik blij mee. Het past in de goede democratische traditie van D66 dat er wat te kiezen valt."

Meer berichten