Tientallen organisaties houden open huis voor mensen die op zoek zijn naar werk

Arnhem - Op maandag 16 april organiseert de gemeente Arnhem in samenwerking met de Sociale Wijkteams en het Centrum Activerend Werk een speciale middag die in het teken staat van werk. Tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen inwoners die op zoek zijn werk of zich oriënteren op bezigheden als opstap naar een baan laten informeren welke mogelijkheden er in hun directe omgeving allemaal zijn.

 
Geheel in lijn met het wijkgericht werken is ervoor gekozen om deze dag als proef te laten plaatsvinden in twee gebieden, namelijk Presikhaaf en het gebied Noord-Oost (Geitenkamp, Velperweg e.o, Alteveer/Cranevelt en Monnikenhuizen). In deze wijken openen verschillende instanties en bedrijven hun deuren om geïnteresseerden te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om aan het werk te gaan of actief te worden.

Deelnemende organisaties 
Een greep uit de deelnemende organisaties: zorgboederij Tokhok, voetbalvereniging De Paasberg, Intratuin, arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor, de Arnhemse afvalcoaches en meubelopknapbedrijf Sixty Fruits. In totaal doen bijna 30 organisaties mee aan deze middag.

Routekaart 
Iedereen die geïnteresseerd is in een opstapje naar werk kan maandag langskomen op ofwel MFC Presikhaeven, Laan van Presikhaaf 7 of buurthuis De Beijer aan de Willem Beijerstraat 13. De deuren zijn vanaf 12.00 uur geopend. Daar zijn professionals aanwezig van verschillende organisaties die geïnteresseerden kunnen voorzien van informatie over het aanbod aan activiteiten en bijvoorbeeld openstaande vacatures. Op deze locaties ligt ook een routekaart klaar waarin op een plattegrond staat aangegeven welke organisaties die dag hun deuren openstellen voor werkzoekenden.

Meer berichten