Broek in de Pan stond ook enige dagen op het Van Verschuerplein in het Arnhemse Broek
Broek in de Pan stond ook enige dagen op het Van Verschuerplein in het Arnhemse Broek (Foto: Zefanja Hoogers)

Rijdende keuken Broek in de Pan eindigt bij de Blokhut

Arnhem - De afgelopen weken heeft een rijdende keuken drie dagen in de week op meerdere locaties gestaan in het Arnhemse Broek. Na vijf weken eindigt Broek in de Pan haar tournee op zaterdag 21 april bij Playground de Blokhut op de Le Mairehof. Alle gastkoks verzorgen nog één maal hun favoriete recept dat ze voor buren hebben bereid, in een parade trekken zij door de wijk naar de eindbestemming waar zij om 16.30u muzikaal zullen worden onthaald. De mobiele keuken rondt af, de vaste keuken van de Blokhut wordt onder het genot van een gratis hapje en een drankje feestelijk geopend.

Tournee

Broek in de Pan heeft veertien fantastische middagen beleefd op verschillende inspirerende pleinen van het Arnhemse Broek. Iedere middag was er een andere gastkok die iets lekkers maakte met behulp van verhalenkok Yvonne. Hun verhalen werden ter plekke verwerkt in liederen van muziekkok Wim. Buurtbewoners van alle leeftijden kwamen ondertussen van het tafereel mee genieten, luisteren, gratis smikkelen en ontmoeten.

Vrijdagsoep in de Blokhut

Door de keuken te openen van de Blokhut, heeft het terrein nieuw leven ingeblazen gekregen. Op 18 en 25 mei staat daar door bewoners gemaakte soep klaar, waar je tussen 15.30u en 17.30u voor 50 cent van kan komen proeven. Tot de zomervakantie zal de Vrijdagsoep iedere twee weken worden georganiseerd, daarna zal de Blokhut over een buitenkeuken beschikken wat naast soep nog veel meer mogelijkheden biedt!

Programma

Op zaterdag 21 april kunnen we de parade van de veertien gastkoks en de rijdende keuken vanaf 15.30u door de wijk verwachten. Om 16.30u komt de bonte stoet aan bij de Blokhut, waar iedereen een gratis drankje krijgt bij ontvangst. Iedereen is daar welkom, de favoriete maaltijden van de koks zijn ook gratis!

Foto: Broek in de Pan stond ook twee dagen op het Van Verschuerplein © Zefanja Hoogers

Meer berichten