(foto: Sanne Peper)
(foto: Sanne Peper)

Princess op Hoogte 80 Festival

Arnhem - Vrouwen zijn in deze tijd geëmancipeerd. Of niet? Kunnen meisjes iemand versieren zonder wanhopig te lijken? Zijn jongens gebrainwasht door porno? Is de wereld anders voor vrouwen dan voor mannen?
 

Van 10 t/m 13 mei staat de nieuwe jongerenproductie Princess (14+) van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool weer op Hoogte80 Festival in Arnhem. De voorstelling speelt in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. In Princess draait het om de vraag: 'Is een vrouw evenveel waard als een man?'. De voorstelling wordt geregisseerd door Flora Verbrugge, artistiek directeur van Theater Sonnevanck.
 

De voorstelling speelt daarnaast ruim 100 keer op middelbare scholen in Overijssel en Gelderland. Voor het publiek is Princess naast Hoogte 80 Festival op 1 juni nog te bezoeken in de trailer bij Jeugdtheater De Krakeling in Amsterdam.
 

Tieten zijn kunst, een piemel is een piemel

In de laatste scène van Princess moet actrice Nadja naakt. Maar vandaag, midden in de tournee, wil ze dat niet meer. Hoezo moeten de twee mannelijke acteurs niet naakt? Het vrouwbeeld in de voorstelling slaat nergens op. Kan het ook anders? Al spelend, improviserend en redetwistend herschrijven de drie acteurs het stuk zoals het in hun ogen zou moeten zijn. Ongemakkelijk eerlijk vragen ze zichzelf en elkaar: vind jij een vrouw evenveel waard als een man?
 

Succes trailervoorstellingen
Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool maken ieder jaar twee trailervoorstellingen voor jongeren, die in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer spelen. De trailervoorstellingen wonnen de afgelopen jaren verschillende prijzen. In 2016 won Bromance (15+) de Gouden Krekel voor Meest Indrukwekkende Jeugdtheaterproductie, de belangrijkste prijs binnen het jeugdtheater. Hard Candy (15+, 2013), GTA5 (15+, 2015), Pretpark (12+, 2017) en It's my mouth and I can say what I want to (14+, 2017) wonnen een Zilveren Krekel.
 

Tekst Tjeerd Posthuma | regie Flora Verbrugge | Compositie muziek Christoph Mac-Carty en Yonga Sun | Spel Minne Koole, Whitney Sawyer en Olaf Ait Tami | Decor- en lichtontwerp Morgana Machado Marques | Kostuums Sanne Lips | Dramaturgie Timothy de Gilde | Regieassistent Mara Hoek | Techniek Koen Kuipers

Meer informatie: https://www.sonnevanck.nl/voorstelling/princess

Meer berichten