Mantelzorgcompliment Arnhem ook als Arnhemse cadeaukaart

ARNHEM - Sinds 3 april kunnen de ongeveer 30.000 mantelzorgers in Arnhem weer het zogenoemde Mantelzorgcompliment Arnhem aanvragen. Mantelzorgers nemen vaak langdurig en intensief de zorg op zich voor een familielid, partner, vriend/vriendin of kennis. Het Mantelzorgcompliment is een blijk van waardering van de gemeente voor de inzet van de Arnhemse mantelzorgers. Ook wil de gemeente het welzijn bevorderen van de mantelzorger én van degene die de zorg ontvangt.

Het Mantelzorgcompliment heeft een waarde van € 150,00 en kan in de vorm van de Dit-Is-PAS Arnhem cadeaukaart aangevraagd worden of in contant geld. Bij de cadeaukaart krijgt de ontvanger allerlei extraatjes.

Met de cadeaukaart kunnen producten en diensten worden betaald bij de meer dan 90 aangesloten ondernemers en organisaties in Arnhem. Het complete bedrag kan met de kaart worden verrekend. Veel deelnemers bieden extraatjes in de vorm van een korting of een cadeautje. Daardoor is de Arnhemse cadeaukaart in praktijk méér waard dan € 150,00. De aangesloten ondernemers willen daarmee duidelijk maken, dat ook zij de mantelzorgers van harte ondersteunen.

Het aanbod is zeer divers: van hulp in de huishouding tot een cultureel uitstapje, van een sieraad van een juwelier tot dagelijkse boodschappen bij twee Arnhemse filialen van de Jumbo. "Wij ondersteunen natuurlijk de Arnhemse mantelzorg en accepteren dan ook van harte de Dit-Is-PAS Arnhem cadeaukaart," zegt Michael Jansen, filiaalhouder van de Jumbo aan de Rosendaalseweg in Arnhem. "Het is een 'van-en-voor-Arnhemmers'-systeem en dat spreekt ons erg aan."

Meer informatie: www.ditispasarnhem.nl/mantelzorg

Meer berichten