Logo arnhemsekoerier.nl


Aan de Slag bij Speel-o-theek t Speelpunt
Aan de Slag bij Speel-o-theek t Speelpunt

NLDoet 2018

NLDoet 2018

Landelijk zijn er met NLDoet weer mooie cijfers gehaald: er zijn op 9 en 10 maart in Nederland 9828 klussen geklaard! Dat zijn weer meer klussen dan vorig jaar.

De Arnhemse Uitdaging en Vrijwilligerscentrale Arnhem melden dat ook in Arnhem NLDoet afgelopen weekend weer een groot succes was. Er werden 57 klussen aangeboden. 30 klussen hadden het complete aantal vrijwilligers (322 mensen), maar ook waar niet alle gevraagde vrijwilligers gevonden waren is er volop geklust door 267 mensen. In totaal waren 589 vrijwilligers actief voor Arnhemse organisaties.

Vanuit het project “Aan de Slag” zijn mensen uit het asielzoekerscentrum ook aan de slag gegaan voor NLDoet, o.a. bij Speel-o-theek het Speelpunt (zie foto).

De klussen waren ook dit jaar zeer gevarieerd; van kluswerkzaamheden tot het organiseren van een high tea voor ouderen tot een bezoek met mensen met een verstandelijke beperking aan de Belevenis tot het gezamenlijk opknappen van tuintjes in de Geitenkamp. Voor ieder wat wil dus.

Het waren weer twee mooie dagen waarin veel is samengewerkt en waar veel organisaties geholpen zijn. Namens alle organisaties iedereen bedankt voor de inzet! Jullie hebben laten zien dat veel Arnhemmers graag iets doen voor anderen. Samen zorgen we voor een samenleving waarin iedereen zich prettig voelt.

Nog een keer helpen? Je hoeft niet te wachten tot 8 en 9 maart 2019.
Door het jaar heen krijgen Vrijwilligerscentrale Arnhem en de Arnhemse Uitdaging ook vragen van maatschappelijke organisaties die graag van extra handen gebruik zouden willen maken. Laat het ons gerust weten. Ook dan bemiddelen we bij het vinden van een leuke klus.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox