Logo arnhemsekoerier.nl


Social Sofa in Vredenburg

Op woensdag 28 maart 2018 om 14.30 zal burgemeester Marcouch de Social Sofa in Vredenburg (Arnhem) onthullen bij de waterspeeltuin (Groningenpark). Dit zal natuurlijk een feestelijk tintje krijgen, met koffiebar Piaccino, met kinderspelen en met stadskoor De Stadscompagnie. 

Een Social Sofa is een betonnen bank die door bewoners wordt beplakt met mozaïeksteentjes naar hun eigen ontwerp. De bedoeling erachter is dat het ontwerpen en plakken een mogelijkheid is om je buren te ontmoeten en met elkaar iets tot stand te brengen.

In Vredenburg was het thema: "Buiten in de wijk". De inzendingen voor het ontwerp kwamen van buurtbewoners en van veel kinderen. Kunstenares Laura Oostdam heeft van al die tekeningen een mooi geheel gemaakt, waarbij de achterkant van de bank de nacht voorstelt (met maan en sterren) en de voorkant de dag (met de zon en spelende kinderen). Op de zijkant is de waterspeeltuin zelf afgebeeld.
Er is 9 maanden lang gewerkt aan de bank, er zijn 17.000 steentjes op de bank geplakt door vele bewoners. De burgemeester heeft zelf ook nog een bijdrage geleverd door het logo van Arnhem op de bank te plakken. 
Wij hopen dat in de toekomst veel mensen op de bank zullen gaan zitten, naar de spelende kinderen gaan kijken en ook dan contact zullen maken. 
 

2 reacties
Meer berichten

Shopbox