Logo arnhemsekoerier.nl

Leren zwemmen met SuperSpetters

Rheden - Bij PFC Rheden kunnen kinderen vanaf nu leren zwemmen met de nieuwe KNZB zwemlesmethode SuperSpetters. Gemiddeld zijn ze binnen twee schooljaar zwemvaardig en krijgen het KNZB zwemdiploma. Ouders kunnen de vorderingen van hun kind volgen met het zwemboek. PFC Rheden start 16 maart 2018 met deze zwemlessen voor kinderen vanaf 5 jaar.
 

Bij PFC Rheden kunnen kinderen leren zwemmen met de KNZB zwemlesmethode. Tijdens de zwemles staan plezier en veiligheid voorop, waardoor de kinderen ervaren hoe leuk zwemmen is. We vinden het belangrijk dat kinderen het hele traject tot en met het C-niveau doorlopen en zwemvaardig zijn. SuperSpetters biedt dit in 1 pakket, de kinderen sluiten de lessen af met het KNZB-diploma. Kinderen ontvangen bij aanvang van het zwemlestraject een persoonlijk zwemboek. In dit zwemboek zitten leuke zwemlesverhalen voor de kinderen, kunnen beloningsstickers worden geplakt en staat handige informatie voor de ouders.
 
Met de SuperSpetters methode geven we les in kleine groepjes en zwemmen 1 keer per week 45 minuten. Hierdoor kunnen kinderen gemiddeld na ongeveer 20 maanden afzwemmen. De zwemlesmethode is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. In deze methode is de borstcrawl en rugcrawl het uitgangspunt. Veel kinderen doen deze slagen namelijk al uit zichzelf. Daarom zijn ze vrij gemakkelijk aan te leren. Pas later in de zwemlessen leren de kinderen de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. De zwemlesmethode kent ook survivalelementen zoals oriëntatie onder water, watertrappen en drijven. Het is namelijk belangrijk dat kinderen niet alleen goed leren zwemmen, maar zich ook kunnen redden tijdens onverwachte situaties. Tijdens de zwemles maken kinderen gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers. Hierdoor leren de kinderen sneller zwemmen, en uit onderzoek blijkt dat kinderen het zwemmen ook erg leuk vinden. Er wordt geen gebruik gemaakt van drijfmiddels waardoor kinderen goed ervaren wat het water met hen doet.  Aan het einde van de zwemlessen krijgen de kinderen een KNZB Zwemdiploma. Dit diploma betekent dat het kind zwemveilig is. Het diploma staat gelijk aan het behalen van zwemdiploma C in het Nationaal Zwem-ABC.
 
De SuperSpetters zwemlessen starten 16 maart 2018. Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Superspetters@pfcrheden.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox