Foto: Scouting OPV-Schoonoord

Scouting is blij met boeken

Oosterbeek - Ze staan er nog tot half april: elke zaterdag tussen 12:30 en 13:00 uur verzamelen de verkenners en padvindsters van Scouting OPV-Schoonoord oude boeken, platen, cd's en dvd's in hun aanhanger op het Raadhuisplein in Oosterbeek.

Op 10 maart zijn Crijn (12) en Tristan (12) aan de beurt om de leiding te assisteren. Zij helpen de aangeboden boeken uit auto's en fietstassen te halen, ze bedanken de mensen die die boeken komen brengen en ze regelen een hele stapel nieuwe stevige dozen. De jongens weten goed waar ze het voor doen: "Het is voor de grote boekenmarkt die we 21 april organiseren. De opbrengst van die boekenmarkt is voor ons Engelandkamp deze zomer. We hebben erg veel zin in dat kamp!"
Ondertussen komen er regelmatig mensen langs. Soms hebben ze hun hele auto vol dozen ("we hebben het huis van mijn schoonvader ontruimd"), soms brengen ze een of twee kleine doosjes achterop de fiets ("alle kleine beetjes helpen"). Elk boek is welkom.

De jongens zijn er heel blij mee, want hoe meer boeken er gebracht worden, hoe hoger de opbrengst van de markt straks zal zijn.
Om 13:00 uur zit de klus er voor Crijn en Tristan op. Zij gaan naar huis. De leiding brengt de opbrengst van vandaag naar de sorteerruimte, waar alle boeken uitgezocht worden en in de juiste dozen worden gepakt. De berging staat inmiddels al heel erg vol. Hun scoutingdag is daarna nog niet voorbij: er staat nog een Engelandvergadering op het programma, want een kamp van drie weken vraagt veel voorbereiding!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden